callunavias kennel del 2

Och här kommer fler bilder på de ljuvliga valparna! <3 Elton var väldigt förtjust i dem och ville leka med dem flera gånger ;)

callunavias kennel del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
Hej hej! Nu är jag hemma igen från besöket på callunavias kennel vilket var mkt skoj att träffa både människor och hundar! Här är bilder från när vi var ute med alla de vuxna hundarna och oj va de busade och hade skoj! :) Elton stormtrivdes och kom fort in i Karins flock. Han var väldigt förtjust i flocken minstning "Bullen" Kan vara svårt att skilja han och Grant åt om man inte vet vem som är vem. Båda har samma teckning(vit kropp och svart huvud) Men Grant är hunden med en blå rosett och Bullen har en liten tofs ist. 
Visst är de fina hela gänget <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder

Lite bilder från idag! så skoj att vara här igen och alla hundarna är underbara och valparna är helt bedårande <3

På väg..

Vi är på väg har åkt bil i typ en timme vi ska stanna och käka på restaurang! Får skjuts av mormor och morfar som ska till vänner som bor i närheten lyx :)) 

tja tja

Hej hej! Anledingen till att det inte blivit ngn uppdatering på bloggen är att jag har haft sjukt mkt i skolan. Imon åker jag och Elton till växsjö för att hälsa på Karin på Callniavas kennel de har just nu en kull med choklad valpar. Oj vad de kommer få pussar från mig :)) Amadeus stannar hemma med lillasyster och resten av familjen! Kommer självklart ta massor med bilder men de får i torligen se när jag kommer hem sön då jag inte vill ägna min tid till att sitta vid datorn när jag väl är där!
Här är några biilde från idag
Lilla Elvis var med i skolan idag Linneas söta lilla chihuahua puss monstret som jag kallar honom heheh :)
Ibland får man ju unna sig från vänster Sara(jag) Linnea och Becca! Daim glass i olika smaker och min är lätt godast :D
 
 

Detta har hänt..

Ett prov är avklarat och jag pluggade väl sisådär 40 min igår och fick reda på att jag var godkänd! Så skönt om man får högre betyg får man se sedan imon har jag prov igen då jag var sjuk när de andra gjorde det. Men aja har pluggat lite kanske 30 min hehe ^^ Men känner mig ganska säker! Vad har jag gjort mer idag då? Tränat lite kontakt med hundarna annars har jag suttit vid youtube och kollat på Kpop :)
Idag ville en av våra lärare att vi skulle vara med på öppet hus med hundarna jag tänkte först inte vara med då jag verkligen är skoltrött. Men en kompis ville att jag skulle vara med och jag fick vara snäll att ställa upp ;) 
Frågade andra vilken hund de tyckte att jag skulle ha med de flesta sa Amadeus han har varit med mer och de känner honom bättre han är även lite mer social med andra Elton är väldigt mammig. 
Men jag har bestämt mig att det får bli Elton ändå för Amadeus kommer vara med på sök träning på dagen så då får Elton träning han med fast på kvällen. De vi ska göra är lite trix uppvisning och trixutlärning om jag fattat det rätt. Ungdommar som är intresserade av skolan ska alltså komma och hälsa på och ska förmodligen få köra lite trix med våra hundar. Elton han är otroligt trygg liten hund och älskar att vara med mig och så länge personen han ska jobba med har lite godis brukar de gå susen! Kommer ihåg när han var med på My dog Jannuari detta år. 
Vi hade en liten agility uppvisning och sedan fick barn och vuxna köra en liten bana med våra hundar! 
Kommer ihåg en liten kille som var runt 4-5 år som stod långt bak i kön. Barnen tittar ju på naturligtvis vilken hund de tkr bäst om och alla hundarna var på olika invåer. Elton hade lite svårt att förstå när barnen ville att han skulle gå igenom tunneln men annars gick han klockrent! Och det jag gjorde var att ge barnen instroktioner ex låt hunden nosa på godiset sen kan du springa! Så enkelt och barnen tyckte ju de var så skoj! Men iaf den lilla killen kommer jag så äl ihåg för när han såg att han skulle få Elton fick han ett stort leende på läpparna och sa "YES!" Hur gulligt är inte det? :) Så jag tror de kommer gå kanon bra för honom med tanke på hur stort My dog är och de stökiga miljön så borde de inte vara några problem! :)
Detta kommer bli TIP TOP :D

Videos

Jag kommer göra mer videos i framtiden! Då jag verkligen har få videos på hundarna och sedan lägga ut på youtube. Och de kommer då främst bli musik videos och vad blir det för musik? Jag har förskt hitta musik på eng och sve som kan passa och visst finns de några låtar som är bra. Men jag är helt såld på Kpop. För er som inte är vet så är det Koreansk pop jag älskar även K-drama som är koreansk drama! Och jag hittar hela tiden nya band jag gillar och låtar så nu kommer jag köra på det och jag säger bara ge det en chans innan ni tkr ngt! 
Igår var det en låt av FT Island vid namn " Troublemaker" (kill band) Och idag blev det en låt av gruppen EvoL (tjej grupp) låten heter "We are a bit different" och här är dagens video http://www.youtube.com/watch?v=iejCu9yB6Hg&feature=youtu.be
Jag har pluggat för det mesta och varit ute med hundarna mkt på kvällen gick vi även till stranden. Bilderna är tagna med mobil så inte den bästa kvaliten!

Agility

Hej hej! Idag var jag på brukshundsklubben och tränade agility. Och även om farten inte riktigt är där alla gånger än så är jag så stolt då Elton har utvecklats mer än jag trodde! Sist på kursen vi var på (nybörjar kurs) ville han inte gå igenom säcken jag fick till och med krypa in i säcken idag ja vi tänkte va snälla och hålla uppe säcken lite men han var ute innan vi hann få upp den :) Och jag känner så här visst jag längtar tills de ska gå undan men det viktigaste är att hunden lär sig alla trix vad är det för vits om de går fort men blir alldeles fel? Nej först kommer kunskap sedan fart och den kommer!  jag klarade dock inte av att ta ut alla balans hinder själv då de var jääääte tunga. 
Gjorde ett litet klipp på hundarna från dagens träning med bilder och film även en liten bus film från fre. Jag kan ju förvarna alla som inte gillar kpop att stänga av ljudet. Jag gillar kpop väldigt mkt mer än amrekansk och svensk musik och i dagens klipp så är det en kpop låt! :) Me love it^^
http://www.youtube.com/watch?v=yjB5d7icdmA&feature=youtu.be

senare...

på dagen följde då Elin med lilla Lotus med hem till oss en kort sväng vi åt lite god mat först och sedan så fick hundarna busa på fotbollsplan! Det är så roligt Elton har aldrig velt leka med en hane men med lilla Lotus går det verkligen de har jätte roligt tsm! :D
alla vovvarna!
 
I början så såg de ut som om Amadeus också ville med och leka men nja..
 
Amades gick åt eget håll 
Spang lite
började sedan nosa.
Ja de bsade på rejällt de hade så skoj! Oc jag tkr de är så roligt att se Elton ha så skoj med en hane :) 
Söta lilla Lotus! 
och sedan när Lotus var kopplad ja då fick Amadeus ngt ryck och ville busa med Elton.
Elton nappade mer än gärna!
Amadeus tröttnade ganska fort på leken dock hehe! ^^
Elton 
Lotus
Elton och Lotus! 
Dom hade så skoj  de sprang och sprang hela leken slutade ju med att vi mattar fick koppla dem annars hade de nog tagit en lång stund innan de gick över :) Så jag är väldigt nöjd med dagen!
Imon blir de premiär på klubben med agility träning jag åker nog dit nån gång på frmidagen eller eftermiddag vill inte stressa när det är helg :)
Elin och Lotus har desstom en egen blogg http://www.nattstad.se/elut

Elvis

idag hade vi då hundarna med oss i skolan de vi fick göra var en allmän klinisk undersöning. Sedan fick vi även prova på att ge hundarna ögn droppar självklart inte riktiga utan de vi gav var koksalt borsta tänderna och örondroppar (inte heller riktiga) De gick kanon bra och Elton är så snäll när man hanterar honom! 
Sedan på eftermiddagen så fick Elvis vara modell innan vi gick hem! ^^
Lilla lilla fina Elvis <3 

Elton-Skrutt

De gick jätte bra för Amadeus på sök träningen idag! imon är Elton med på krusen "djursjukvård" och vi ska göra lite smått och gott vad de är får ni reda på imon ^^ Elton har även fått sig ett bad idag och så fort han kommer i närheten så doftar de balsam och schampoo om honom och ja de luktar faktiskt väldigt gott <3

Skugga

Amadeus vill alltid vara med sitter och kollar när man borstar tänderna! :)


bomb huvudvärk!

Ja det har inte hänt ett skit idag för jag har bomb huvud värk... Det gör ont och är eländigt och inte vill de jävla tabletterna hjälpa heller. Och JA jag är på väldigt dåligt humör just nu....
Imon följer Aamdeus med till plugget för sök träning de ska bli kul iaf
Tur att man har de goa hundarna iaf som man kan ligga och mysa med <3 Nu blir de att se på K-drama!

Roligt

Ja nu tänkte jag bara visa hur glad jag blir när folk gillar mina bilder! Självklart kan jag skicka bilderna till er om jag fotograferat er hund bara att skriva på min mail kommentar eller fb och be om att få bilderna självklart gratis! De enda jag ber er om är att sätta en liten tagg att det är jag som tagit kortet ex foto Sara Hansson! Bara ni gör det får ni lägga ut dem varsom helst och om man inte vet hur man ska tagga eller att det inte går att tagga nej men skriv då bara att det är jag som fotat gärna länka till min blogg! 
Så om man nu var inne på min blogg såg en bild på sin hund och man vill ha den snälla snälla stjäl den inte utan be snällt om den och du får den utan några problem! Jag var väldigt snäll förut och krävde inget men då bilderna har blivit bättre på sista tiden stjäl fler folk bilderna och vissa tar åt sig äran när nån kommentarar fint kort och vad fin m.m. och visst vissa tkr jag får skylla mig själv då jag inte skriver namn på men nej de tkr inte jag utan att man kan accpetera varandra och hjälpa varandra ist för att snå!!
 
Tänkte visa några goa vänner som uppskattade bilderna! :)
 
Alla dessa personer har skrivit i en kommentar eller om man klickar på stor bild så kommer det upp! orkade inte ta med allt men  syns iaf på två bilder! 
Och jag kan säga redan nu att dessa peroner får garanterat fler bilder på sig eller sina djur! 
Det gör det hela så mkt roligare :) 
 

Elton

Elton ny borstad och fin <3


Musch naturlig hundmat

Jag har ju sagt tidigare att jag gillar verkligen den här "naturliga" maten till hund! Och på ons hämtas detta ut Amadeus och Elton kommer älska det!
Helt gratis också! :D

Sök video

En liten video när hundarna tränar sök  hittar ni här http://www.youtube.com/watch?v=Z4pt4YEYF34&feature=youtu.be jag har ju sagt förut att jag är inte den bästa på att redigera videos och jag säger det igen märkte att texten åkte väldigt snabbt på vissa ställen så ni kanske få stoppa för att hinna med. Annars hoppas jag att ni gillar den ;)

Freestyle uppvisning på "skäll inte på hunden" på Heden

Här visas en liten freestyle uppvisning både förare och hund är jätte duktiga! :)


Freestyle uppvisning på "skäll inte på hunden" heden

Här visas en liten freestyle uppvisning upp både förare och hund är jätte duktiga! :)


Skäll inte på hunden

Jag säger bara oj vilken bildbomb ni kommer få av "skäll inte på hunden" Annledningen till att det har tagit ett tag innan jag blogga om detta var att jag sov borta hos en kompis igår och hade inte möjligheten att blogga då så kom jag hem sent idag och har sedan suttit och sorterat och redigerat från dagen så jag har jobbat på så fort jag kunde! Men jag kommer bara ta med de bilder jag själv känner för det kommer bli många ändå.
Jag hade som uppdrag för skolan att fota från dagen ja skolan heter de ser ni ju ovan... Men kommer som sagt ta med de bilder jag känner för! Våran skola hade en hel del uppvisningar bla rally lydnad vardags lydnad (av 1:or) trixuppvisning av hos tvår (jag ingår där) och 3:or hade freestyle uppvsining! Filmade och tog kort så filmerna kommer i nästa inlägg :)
Vi började med några bilder på fina Ricco som ägs av en vän i min klass! Ricco är av rasen japansk spets och är bara några månader yngre än Elton! Visst ät han söt <3
En jack russel terrier.
Ebba av rasen cavalier king charles spaniel ägs också av en vän i klassen!
En välbekant liten herre som växer så det knakar Lotus såklart :)
Selma som är en broder terrier och ägs av Rebecca i klassen!
Pajas skol hunden som våran lärare har med under undervisning ex om hon ska visa anatmoi! Pajas är utav rasen "Belgisk vallhund" Fina Pajas :)
Sheltie tror han hette Disco är dock inte säker vet att han ägs av en utav 1:orna och var med på vardagslydnads uppvisningen!
Puma samma ras som Pajas fast lite mindre då det är en tik Belgisk vallhund ägs av en trea som hade freestyle uppvisning! :)
Malva är utav samma ras som Amadeus och Elton "Bichon Havanias" och ägs utav en 1:a
haha XD
Tibitansk masstif
En liten Amadeus :)
Kan ju säga på en gång att Elton inte blev fotad så mkt då han gick med mig och det var ju jag som fotade.
Vilda
Golden retriver
Jonna och Pajas :)
En flatcoated retriever vid namn Ronja! :)
 
Tjejen som höll i rally lydnaden både uppvisningen men även så besökarna kunde testa på!
liten
En annan liten chihuahua!
Man blir ju trött av att vara på äventyr ;)
Mys med goa Linnea är inte helt fel! Amadeus ÄLSKAR Linnea <3
Dessa hundar tillhör 1:or
Fina Rebecka som är ägare till lilla Selma myser lite med Spiken!
Puma spanar!
En tibitansk terrier samma ras som Lotus!
Basset Artésien Normand
Dansk/svensk gårdshund
Spiken!
Eftersöks hundarna sådana hundar som har som uppgift att leta upp skadat vilt!
Den här lilla sötnosen kommer i framtiden hålla på med eftersök endast 10 veckor gammal sjukt sööt smälte lite när jag såg honom <3
Puma och Ronja!
Kör ett genrep med sina duktiga mattar innan det är dags för den "riktiga" uppvisningen!
lagotto
Fina vännerna! :)
Bichon frise!
Spike med Natahlie som han gjorde trixuppvisningen med! Så fina båda två :)
 
 Basset Artésien Normand
inte säker på rasen men kanske Puden`?
Rally lydnad!
 
Söta Spiken med sin jätte svans! :)
Shelite
Selma
Ebbisen!
Djurambulansen var på plats!
Hmm jag kan fatta vf det är praktiskt att ha tofs i huvudet så man ser ngt men seriöst öronen ser ju bara fult ut enligt mig..
Lotus så nöjd med täcker på... not 
JRT
Broder terrier
Hundar som hjälper handikapade människor tror det heter "service hundar" dock inte säker.
pudel
borzoi
Trött liten bebis Zzzz
Mastiffen drar runt på en liten japansk spets.
uppvisning av kickbike!
Benner sennen hund!
Riccos lilla kompis kom senare på dagen han fick också vara med på bild sötis! :)
nu ska jag vara lite elak och säga att detta är nog den skbbigaste hunden jag sätt..
Ricco är den stora och den andra är kompisen! :Sötisar ^^
Svensk lapphund gick fram och pratade med dem som stod i deras lilla monter och verkar som en jättehärlig ras! Allt var possitivt förutom att de kan vara lite väl pratsamma med de har ju med träning att göra också såklart. Men vackra är det helt klart <3
Dansk/svensk gårdshundar
BC
Spårhunds gruppen med sin blodhund visar upp vad de går för!
Västgöta spets
dvärgschnauzer
uppvisning av en liten del av Bph test!
 
Och så var det dags för våran lilla trixuppvisning det är Rebeccas kompis som håller i kameran!
Från vänster Linnea med Amadeus Elin med Lotus och jag med Elton!
Elton får belöning i slutet av slalomet som han gjorde super duper bra!
Här visar hundarna upp trixet "Hige five" ser att det är svårt att se Elton göra det men han gör det det är en enkel match om ni inte tror mig kan jag alltid filma in ;)
Här ser man det tydligare när Nathalie och Spiken visar upp det!
uppvisning av olika hopp linnea har valt att Amadeus ska hoppa upp i famnen i slutet här fångar hon honom snyggt hehe X)
Gå mellan benen (Elton i hörnet)
uppvisningen avslutas med sitt vackert och buga (man får välja själv vilket man vill visa) Tack till Danne som var fotograf! :)
Simones hund Måns-Melker blandis av bernner sennen & pyreneerhund endast 7 sju månader och en riktig jätte!  lägg märke till att deras huvuden är lika stora :) Fina båda två!!
Från jätte till pytte liten Bosse chihuahua valp 13 veckor!
Bolgnese..
Freestyle uppvisningen av två st duktiga 3:or och deras hundar! kommer upp film sedan! :)
Grand danios
Spiken hälsar!
Mera rally!
En av annledningarna till att jag är väldigt skeptisk till sheltie då många är osäkra de visar ju denna tydligt genom att ställa sig bakom benen och vill inte riktigt vara med självklart finns de ju indevider som sticker ut!
 
Men söta är de ju ser ut som små rävar de sobel färgade då :)
liten sheltie 
en lite större
Chihuahua och Schäfer.
Kan säga att uppvisningen gick stålande bra för båda mina de var fokuserade på det de skulle göra och gjorde det rätt och med glädje! Jag är så stolt de stod ju den del människor och hundar och ttitade men ändå så lyckades de så bra stolt 'är jag :) 
När skäll på hunden var slut för dagen åkte jag hem till Elin och Lotus med hundarna och sov där 1 natt mysigt och skoj var det :) På söndags förmidagen tränade vi sök som hundarna tyckte var jätte jätte skoj alla tre! Och alla är så duktiga spelade in Elton idag som jag tänkte göra till en liten film tsm med den lilla markerings övningen som jag spelade in med Amadeus från i tors! :) Den kommer fördmoligen upp imon nu ska jag fixa med freestyle videos sedan SOVA! vilket hundarna gjort nästan hela tiden sedan de kom hem hihi ;) Nej men jag lovar den kommer upp så snart som möjligt.
 
 

Det kommer!

Ser att flera varit inne och kollat på bloggen idag och igår! och det kommer ett enormt stort inlägg från lördagen då det var "skäll inte på hunden" när jag säger enormt mernar jag inte i text utan i bilder!

Amadeus tigger om att bli kliad! :)


Bilder från dagen

Idag eller snare igår då kl är 00:44 nu men iaf så var hundarna med för sista träningen inför skäll inte på hunden och imon gäller det! Dom skötte sig super och programmet sitter fint fint :) Kommer sova över hos Elin lör till sön och inte ha möjligheten  att blogga lika lätt kanske kommer upp ngt via mob. Har iaf fått som uppdrag att fota på skäll inte på hunden och kommer självklart dela med mig av bilderna men blir tidigast på sön ef eller kväll! Bilder på våran uppvisning kanske en en väns kompis i klassen skulle ta så får hoppas på att han gör det! 
Iaf här kommer bilderna!
Amadeus relaxar på lektionen! :) Kommer en video strax ang när han relaxar det..
Hundarna i de så kallade boxarna Amadeus och Elton fick dela idag.
 
Amadeus myser hos Linnea <3 Blicken säger allt "stör mig INTE"
Elton!
 
Efter varit i djuraffären och det regnade en del så fick Elton ha lite "kamofalge" när han skulle åka buss ;)
När jag och Linnea kom hem fick båda hundarna så de ska vara fina imon! Här är Amadeus krit vit och silkes mjuk en lärare sa idag när hon kännde på honom "Oj vamjuk" hon får nog känna på honom imon för nu är han OTROLIGT mjuk! Elton är så fin också <3 Får hoppas att vädret blir bra iaf så man kan få bra bilder..
 
 
 

orkar INTE!

Idag var Amadeus med i plugget för sök träning!
Jag som var bombsäker på att våren var här! Imorse när jag rastade hundarna (alltså innan plugget) så snöade det ni ser ju på Eltons päls aja det la sig inte iaf..
I väntan på bussen Amadeus fick sin huttra värme täcke på sig! Den är ju bra framförallt när hunden är stilla ex som här när vi väntar på bussen. Och mina converse fick stanna hemma och vinterskorna på! 
Linneas lilla vovve Elvis också med i skolan! 
Amadeus också!
Vi fick lyssna på en föreläsning som WSPA hade riktigt intressant och vilket super jobb det gör heja dem!

Nu ska jag göra ngt som jag är så så dålig på för jag tkr det är så fruktansvärt tråkigt.,, Ska städa mitt rum stor "SUCK" Men det ser inte klokt ut fullt med massa glad kläder lite överallt och Elton har dragit in massa mossa gräs och pinnar hans päls på benen är ganska lång nu. Hundarna ja det behöver verkligen ett bad iaf Elton. Det ska Sara och Linnea fixa med imon. Så roligt med en vänner som har samma intresse dom tkr bara det är skoj! :) Vet många andra personer som har tagit det som "jobbigt" eller varför måste du träna hundarna de är ju trots allt bara "hundar" Jag ska vara snäll och inte nämna några namn men det är allt lite trist! :)
Btw Elin filmade idag när Amadeus gjorde några markerings övningar kanske laddar upp dem senare där får ni en liten blick om hur hunden "markerar" när den har hittat figuranten. Finns två sätt gör den ena med Amadeus och den andra med Elton. 

Video "Härliga sommar minnen 2012"

Hade tråkigt och satt och gjorde ett litet klipp från sommaren 2012 några få videos måste bli bättre på att filma! Påminn mig om det hoppas ni gillar den http://www.youtube.com/watch?v=6keIerj3euk&feature=youtu.be

Hänt..

Ja det som har hänt nu idag är att jag varit ute på en timmes power walk med hundarna och sedan suttit på balkonen och fixat med deras pälsar underbart att sitta i solen och göra det och all päls som de släpper kan man bara slänga i trädgården! :) Jag har faktiskt klippt Amadeus ben sist jag klippte honom slaravade jag verkligen med benen och de har sett väldigt hackigt ut och varför gör det de? Jo för jag var lat och orkade inte fixa benen är det jobbigaste. Så här kan ni se före och efter nu är pälsen på benen mindre hackig gjorde verkligen mitt bästa och ser mer naturligt ut nu! Hade tänkt och göra det sedan länge men inte blivit av men nu när det är uppvisning på lör måste man ju vara fin! och på fre ska jag och Linnea bada båda hundarna ;) De jag gjorde mer var att träna "fot" med båda och sedan fin slpa lite på trixen som visas på upp nu lör.
ett oklippt ben.
och ett klippt ben iaf jag tyckte det blev mkt bättre!

Läs värd!

http://www.expressen.se/debatt/skyll-inte-pa-kamphundarna/

Foder funderingar

Jag har funderat på det här med foder ett bra tag ang mina hundar och jag blir allt mer förtjust i barf och färsk foder haha låter som jag ska äta det ;) Nej men förtsjut i att ge till mina två just nu äter det torrfoder bla med färskfoder och får ibland även lite kyckling vinge och ben ink lite annat rått. Och de älskar ju det! Det äter det vanliga fodret blandat med färsk fodret med god aptit men det går inte att jämföra med de råa. Amadeus studsar som en liten tok och gnäller han vill verkligen ha det. Och Elton är som en liten haj när man ger honom det hugger ordentligt efter det.
Hahah det är som små vilddjur! Och nu är ju dessutom deras magar mer "vana" vid de råa ibland får det flera dagar på raken och ibland bara en och sedan så tar det några dagar innan det blir dags igen. Hundarna får ju naturligtvis äta upp det torra fodret det har nu. Men Eltons säck är snart slut han äter ju speical foder då han är så känslig. Grejen är bara den att för en säck på 14 kg så kostar det cirka 800 :- svindyrt med andra ord. Och att testa ngt annat torrfoder på honom känns bara som att umana ödet då han verkligen kan vara känslig för sådant och är så glad att detta har funkat så bra. Och han har aldrig aldrig aldrig reagerat på varken färsk eller på någon av de råa benen. Jag har ju vänjit deras små magar succesivt vilket har lett till att det funkar super! 
Nu på sommaren går det ju super att ge hundarna dessa ben utomhus vi har ju en liten gräsplätt som de äter på! Sen då på vintern så vill jag inte att det ligger ute och bli kalla (kan leda till förkylning) utan då är ju färskfoder toppen går fort att äta och serveras i skål! 
Finns ju färskfoder som är helfoder alltså innehåller allt hunden behöver få i sig. Nu har jag ju blandat för att det ska få i sig.I med att Eltons foder är så dyrt hade jag tjänat på att han äter färskfoder sedan när jag bor ensam och ska betala foder utkosnaderna själv! Amadeus äter ju då också blandat färsk och torrfoder men han är motsaten till vad Elton är han har jätte tålig mage tror aldrig han har varit förstoppad eller lös i magen vilket Elton varit ett X-antal gånger. Tanken är då att det framförallt ska äta färskfoder som basfoder och sedan få råa grejer då och då. Bra för tänderna att få jobba lite och helt naturlig mat som de älskar! :) 
Jag var dock väldigt skeptisk först ifall de inte skulle bli för kräsna av att bara få färsk och rå foder Elin startade då en diskution på HIF den kan ni läsa om här http://hundar.ifokus.se/discussions/516532c78e0e745ef00018c4-barfar-eller-ger-farskfoder
Och jag ändrade mig där och tkr verkligen det är värt ett försök! Hundarna får naturligtvis äta upp fodret de har kvar men sedan vill jag köra igång. Gäller bara att föräldrarna går med på det tror mamma kommer tycka att det tar för mkt plats i kylen. Men kostnaderna kommer inte bli fler om man så vidare inte köper oxfile eller ngt liknade lyx kött ;) Sedan om man får åka och köpa ofare är inga problem för mig då bussen åker förbi djuräffern varje dag och hållplatsen är väldigt nära bussarna går ju var 10-15 minut(max) på vardagar så ingen risk att jag får stå där och vänta länga. Som sagt väldigt väldigt sugen på att testa så ska minsann ta mig ett snack med mina päron "Wish me good luck!"
 
Titta på denna video verkar som ett bra mat till hundarna naturlig god och får i sig de de behöver! Man vet ju precis vad man ger sin hund det gillar jag! http://www.youtube.com/watch?v=axU6JbEzQ4k

Elin & Lotus

Ja nu ska jag göra reklam för en helt nystartad blogg! Min vän Elin som är ägare till den goa tibbe valpen Lotus har skaffat blogg! :) Blev så glad när jag hörde det för då får jag en ny vän att följa följer typ fyra bloggar men alla är inte så aktiva så jag hoppas hon är det. Hon kommer främst blogga om lilla Lotus men det kan säkert komma upp lite annat också. Elin och jag går i samma klass och hon har ett stort hundintresse och brinner verkligen för hund träning en go tjej som man alltid har skoj med! Helt klart värt att kika in på hennes blogg! 
Passar på att göra lite reklam för mig själv också och kan säga att både omslagsbilden och den lilla bilden i hörnet är jag fotograf på hehe ;)
Lägger upp några härliga bilder på Lotus som jag har tagit! http://www.nattstad.se/elut

Första gången jag träffade lilla Lotus endast 8 veckor gammal var inte alls länge sedan men när man kollar på bilderna så kan man knappt tro att det är samma hund :))
Lotus får träffa mina två för första gången och hemma på besök hos oss! Elton och Lotus rejsade på ordentligt hehe :D
Och lilla Lotus nu igår 16 veckor och växer som bara den har växt om båda mina hehe! :) 
Som sagt kolla på hennes blogg är helt klart värt! Om du vill att jag gör ett sådant här reklam inlägg om din blogg så gör jag det gärna bara du gör det samma för mig :)

Träning av skall

Tror grannarna älskar när jag tränar detta... Not ;)


Bra nyheter!

Som jag tjatat och tjatat på klubben jag är medlem i att jag ville ha koden så man kan träna agility och nu äntligen har jag fått den efter flera månaders tjat! Nu är har jag den :))) Denna helg kommer jag ju ha fullt upp men nästa helg vill jag nog allt ta mig dit och köra lite med båda två. Och sedan har jag nu betalat avgiften för min och Eltons agility fort 1 som börjar den 13 maj! Så roligt :)
Btw om någon vill träna agility i torlslanda så är det bara att säga till för jag är verkligen taggad inför detta!

Apr. 08, 2013

Ja jag tänkte bara dela med mig av några mob bilder på några sömniga vovvar efter träningen Amadeus Elton och Selma. Sen en bild som Elin tog flera har frågat mig om jag inte får hjälp när jag ska fota Amadeus när han gör sitt vackert nope det får jag inte utan detta har han lärt sig och tkr är jätte lätt :-)) sen sista bilden är på mina nya soda stream smak energy dryck så good mums! :))


Rolig vecka!

Idag var både hundar och kamera med. Dock är det på andras hundar detta inlägg kommer handla om främst de raserna jag har att bjuda på idag är chihuahua, tibitansk terrier, broder terrier, bichon havanias och labradoodle (korsning mellan labrador och pudel)
Första bilderna är på en av min läraras chihuahua flock. Hon har många fler än de som syns på bild men många ville sitta i famnen när man fotade ist för att vara framför kameran ;) Hade dessutom bara en liten stund på mig när de rastades så hann inte bli så många men hon bad mig skicka bilderna och om man har tur kanske hon vill ha fler kort och dåf år ju jag chansen att fota mera!
Pratsam liten dam! ;) 
Det jag tkr är så roligt med hennes kennel är att hon verkligen har så många och härliga färger på sina chiahuahuor! Och otroligt sociala finns ju alltid elever som vill gosa lite <3
 
Nu till Vilda som är av rasen labradoodle!
haha skulle försöka ta kort när hon fångade godis i luften gick väl sådär men tyckte denna bild var rolig så den fick va med iaf! Några tok bilder gör ju inget ;)
 
Och så till en ny liten stamkund tror jag minsann! ;) 
Lilla söta Lotus en tibitansk terrier 16 veckor gammal. Oj vad jag är förtjust i denna lilla hund super go liten kille pigg, glad och en riktig liten tuffing :)) Eltons och Amadeus nya lilla kompis!
Kolla på honom sjukt sööt är vad han är och sjukt go såklart tror nog jag är lite förälskad i denna lilla valp! <3 
En bild på Amadeus fick det bli Elton var inte alls foto sugen idag efter vi hade tränat så han levererade inga bra bilder.
Lilla Selma av rasen broder terrier.
Hade totalt bara fem min på mig att fota henne på en kort rast så hann inte ta så många bilder men några blev det. Hon smälter nästan in i bakgrunden med hennes päls färg.
Får bli nån mer gång som jag fotar henne!
 
 
Jo nu ska jag berätta varför jag kommer ha en sådan rolig vecka! Eller aa nästan alla dagar kommer vara ngt med hund idag hade vi då träning inför "skäll inte på hunden" som är ett stort hund egnaemang som kommer hållas på Heden i gbg sen några andra ställen i landet håller dock inte koll på var de får ni kolla upp själva ;) 
 
Jo vi ska göra en trix uppvisning med hundarna båda mina ska vara med Elton med mig och Amadeus med Linnea. Och var faktiskt lite nervös hur det skulle gå dock sa jag ju inget^^ Hade med mig jätte gott godis och vet ni va det gick super duper bra! Amadeus brydde sig inte om mig överhuvudtaget utan hade jätte koll på Linnea och gjorde allt hon bad om. 
Och Elton brydde sig knappt om tjejerna alls utan var framåt och alert lyssnade jätte bra. Båda hundarna gjorde träningen med glädje! ;) Så jag är sååå glad och ser verkligen fram emot lör då det är dags och det kommer säkert vara mkt mkt mkt folk. 
Och nu på tor ska Amadeus med till skolan för sök träning och sedan på fre ska båda hundarna med till skolan för träning inför "skäll inte på hunden" och efter den skoldagen kanske Linnea sover över hos mig och på lör åker vi in till Heden för uppvisning. Då även en lärare frågat mig om jag inte kan fota på "Skäll inte på hunden" Då vi inte uppträder förstås vilket jag har sagt ja till så länge det är bra väder. Och sen efter det är slut åker jag och sover över en natt hos Elin (Ägare till Lotus) vi ahr planerat vad vi ska köpa för rå mat till hundarna vi har hittat en hel rå kyckling som hundarna nog ska få som kvällsmat för förmodlignen har det varit jätte duktiga! För idag leverade verkligen alla tre Amadeius Elton och lilla Lotus var jätte duktig som bara är 16 veckor gammal. Och sedan på sön ska vi träna sök med alla tre vovvarna. Bra för mina att få träna nån annan stans också.
TAGGA! 
Kommer nog även lägga upp lite bilder som jag har tagit via mob senare ikv så ni kan se hur trötta och goa hundarna faktiskt är underbart med trötta vovvar. 
Ha det!
/Sara
 

På väg

Till plugget Elton är en sådan trygg liten hund ligger fint på bussen nedanför mina fötter!


Kvälls inlägg

Imon ska båda hundarna med till plugget inför träning skäll inte på hunden! Elton ska vara med mig och Amadeus ska lånas ut till en kompis. Bilderna jag visar i detta inlägg är på hundarnas mat som är torrfoder blandat med färskfodrer ser ni skillnaden i foderintaget? Sen så ät det en bild på deras godis inför imon korv och kött bulle Amadeus kommer säkert lyssna bra på Linnea när han får sådant här super duper gott godis brukar han höra. :) blir även spännande att se hur Elton reagerar på alla tikar (första gången han träffar dem efter kastrationen) det kan ju ta några månader innan det lägger sig men får hoppas att han koncentrerar sig på mig och mitt godis :) sen till sist en bild på min poster med autograf på lycklig tjej är jag nu ^^


YOHIO sings Heartbreak Hotel


YOHIO sings sakura falling


YOHIO sings revolution


YOHIO kommer in på scenen nordstan

Väldigt häftig känsla! Jag är så glad och vi stod nästan längst fram :D


YOHIO

Ja nu är jag Sara och Emelie på plats för att se YOHIO kl 15:00 signering och 17:00 uppträdande :) Tagga till 1000!!! Och nära scenen står vi! :)


Besök!

Sara är på besök imon ska vi se på YOHIO live! :-)Sara har visat mig en ny K-drama eller aa flera men vi får börja med en hundarna är ju med också så klart!


Morgon bus


Lära hunden "vinka"

Nu kan ni lära era hundar att "vinka" http://www.youtube.com/watch?v=jEVGuMtpdvU&feature=youtu.be


Fot träning

Idag åkte Elina hem var riktigt skoj att hon kom! Och hon fick tagit jätte fina bilder på mina killar om ni är nyfikna kan ni ju alltid gå in på hennes blogg http://elinasfotoblogg.blogspot.se/ skulle gissa att hon skriver ett inlägg sent sent ikväll eller imon! Hon han fota mig och hundarna idag när vi tränade innan hon åkte hem. 
Det som jag tränade idag var fot träning har inte tränat på månader. Får försöka bli bättre på det för det ser ju verkligen snyggt ut när hundarna gör det! Här är Amadeus i språng när vi tränar sök men som ni ser har han fin kontakt och går nära benen. Amadeus är verkligen smart liten hund som lär sig fort och minns länge!
Ja ni ser ju! Det var som sagt månader sedan jag tränade men han kommer ihåg och gör det riktigt fint med tanke på hur lite vi tränat på det. Nu är jag ingen expert inom lydnad så de finns säkert en del som kan förbättras och som jag gör fel. Men som sagt jag själv tkr han går fint med bra kontakt!
Och så var det Elton då han sitter jätte fint och med bra kontakt!
Dock så går han alldeles för långt ifrån mina ben så det får vi jobba vidare med! Honom har jag knappt tränat alls..
Men han är ändå duktig! Jag tror både han och Amadeus kan bli jätte duktiga på fot gående bara man lägger ner mer träning.
haha snyggt! X)
tappar fokus lite där.
Men med ett litet pip kommer fokuset tbx! :) Jag tkr det är jätte VIKTIGT att hunden ska vilja göra rätt för att det är kul!

Efter träning blir det bus! :)))
 
Elton och jag har lite dragkamp!
 
Jag har även tränat en del apport med Elton! Och det är han riktigt duktig på man ser på vissa bilder hur han har den lilla korven i munnen. På den sista bilden återlämnar han den till mig. Duktig kille! :))
Sedan ville Amadeus också vara med lite! :))
Och några hoppiga bilder på Aamdeus!
Elton tränar lite hopp! :))
Liten Elton-skrutt påväg hem trött efter en promenad och träning! :)
Amadeus var lagom mysig i skägget efter ha grävt en gropp!
Ja de var de bilderna jag hade att visa fotografen är Elina (på alla bilder) gött när hon är här får jag ledigt ;)
Ha det gött!
/Sara
 

Flätade öron!


Morgon mys

Jag och Elina kollar på en grym serie och hundarna tar och myser i soffan! :) jag ska verkligen försöka uppdadera bloggen ofta även om det bara blir korta inlägg!


Bilder

Igår kom goa Elina hit och idag var vi på en foto runda bilderna i dagens inlägg är både mina och hennes. Hon är jätte duktig på att fotografera här är hennes blogg om ni vill kika in sjukt fina bilder! http://elinasfotoblogg.blogspot.se/ Jag har inte så mkt att säga så här är bilderna!
 

 
 
 
ja detta var ingen dålig bildbomb inte :) och vet ni va jag orkade faktiskt inte redigera idag men det var jätte fint väder idag och bra ljus så bilderna blev rätt bra ändå. och tack vara Elina kunde även jag vara med på några bilder! Jag körde ett litet tränings pass med hundarna på fotbolls plan men det var Elton jag ville ha på bild då jag själv har så svårt för att få bra bilder på honom så det blev några härliga slalom bilder på honom. Och sen var ju tanken att jag och Elton skulle ta några bilder tsm då jag har få med mig och han men då blev ju Amadeus svartis så han fick vara med på några bilder han med :)) Goa hundar har jag minsan! 
Ha det gött alla!
/Sara
 

RSS 2.0