Eltons halvsyskon

Här är några av hans halvsyskon.
Här är Candys och Ismos valpar som små. Ismo är Eltons pappa Glad
Visst är de underbara! Glad Det är ju Candy som är dräktig nu och ska få valpar i Mars med den vackra hanen Mocca!
Även detta är Candys och Ismos valpar. Detta är lilla Chanel hon på bilden ovan som heter Agnes. Så sööt vilken blick Glad
Här är fina Luna Glad Ser ut som ett riktigt busfrö!  Hon är dotter till Dora på http://www.callunavias.se/ och pappan är  Marzipanen på http://www.isparlan.se/ Hon är inte släkt med Elton men tycker hon är så fin så hon fick även vara med i bloggen!

r
Doras och Ismos valpar

Här är några bilder på Luna och Chanel

l
Fina tjejen! :)
Luna och Chanel :-)

Och så några bilder på Viggo och Luna!


Fina killen
Vi
Denna bild gillar ajg verkligen:)
Luna


Denna bild gillar ajg också väldigt mycket! Titta vilka fina snygga tänder Luna har! Blir avis när jag ser sådant :)


Viggo är bara för underbart sööt på denna bild! En klar favorit bild på honom <3

/Sara


Eltons syskon

Nu till något roligare! Fick idag underbara bilder som jag blev så glad för av Karin Mossberg på http://www.callunavias.se/ kennel. Glad Det är b.la på Elton och hans syskon när de är små men även hans halvsyskon! Men börjar med helsyskon.
Detta tror jag är Eltons bror han hade en bror som nästan var en kopia av han så jag kan ha fel men söt är han!Glad
r
Bus är roligt Glad
r
Hans syster
Även denna lilla sötis är han syster Glad
Denna kattleksan är nog uppskatad av valpar.
Denna lilla valp tror jag är Elton då båda baktassarna var vita. Visst är han sööt Glad
Lilla bus-Viggo!Glad
Här ser man verkligen hur små det är!
De små lär sig fort!
Skulle gissa på att valparna är 7-8 veckor men som sagt bara en gissningGlad

orkar inte med allt plugg......:(

Jag orkar verkligen inte med allt plugg som det är nu. Ursäkta om jag klagar men jag orkar seriöst inte det. Kom hem vid fem tiden satt och åt vid datorn medans jag gjorde läxan var färdig vid 8 plus att jag åkte halv sju. Det är sjukt mycket tid som man tillbringar i skolan och åt skolarbete.
En lärare sa åt mig att de har mycket med planering men vadå planering är inte tre timmars hemma jobb tilräckligt? Känns som man inte får någon fritid alls. Är nästan jämnt jättestressad och ledsen och arg för det känns aldrig som man har tid att lägga sin tid på det man vill...
Och så är man vaken i tre timmar sen så börjar allt om. Hade gärna haft en gång i veckan som man hade en läxdag då det var en hal dag i skolan som man bara gjorde läxor. Så fick de komma som vill och jobba för att de vill ha bra betyg.
Eller att man hade gått ett år extra men inga läxor. Känner mig som en jättedålig hundägare som knappt har tid med hundarna. Ändå så är de så glada bara de får vara nära mig<3
Men när klockan var 8 så gjorde jag snabbt ordning hundmaten innan vi gick ut på en promenad runt ön. och var skönt det var rensade all stress och jobbiga tankar i huvudet iallfall för stunden. De fick en liten snabbis träning på 10 min på lite trix... Som sagt dålig hundägare just nu. Hade gärna velat hinna med pälsen också men jag ahr ingen ork kvar! De får vänta tills vidare annars får det bli på torsdagen då de flesta läxorna är över..
Imorgon har vi enterprenörskaps prov de kommer gå skit. Det har med matte att göra och jag ahr verkligen svårt med matte och de kommer inte gå. Kan inte plugga det själv heller så det fick bli djurämnena idag + lite svenska.
Visst jag har valt att gå denna linjen själv men det sliter på kroppen och orken med att vara igång så länge och så intensivt.
Kännde att jag var tvungen att skriva av mig lite...

kommer ingen stans.

nu sitter man här i skolan och jobbar med naturbruket ass tråkigt. Har kommit en bit men känns som klockan står still. Läntar hem efter mina hundar. Och vill inte tänka på hur mycket läxor vi har.
  • Hundläxa plugga på
  • prov i akvarie grejen
  • skriva färdigt om fisken man fått
  • svenska pappret färdigt tills torsdag(är klar med det)
  • svenska läxförhör nästa vecka
  • matte prov nästa vecka
  • enterprenörskaps prov
  • och säkert något mer som jag inte kommer på.
Lägger upp en gammal bild från hund dagen. Här är chihuahuan Elvis Linneas i min klass hund. Amadeus min.
Chaplin Elins hund i min klass och Indra som är Hannas i min klass hund.
Vill ha fler hund dagar istället för att sitta med de här tråkiga naturbruket!!!!!!!!!

Finaste killarna

Jag älskar er så enormt mycket det finns inga ord hur mycket ni betyder!
Har lite tråkigt just nu så satt och redigerade lite bilder i picnik.
Angånde ni som gillar att redigera era bilder i picnik de kommer läggas ner i april. Ni kan läsa mer om det här!
http://www.picnik.com/

Skillnad eller?

Tänkte visa skillnad på Amadeus päls nu och för några månader eller rättare sagt 1 typ Glad
inte den finaste bilden men hittar ingen bra bild där hela kroppen syns här var han klippt för 2 veckor tidigare typ
Och här. Det kanske är svårt att se men jag ser tydligt att pälsen har växt en del tiita på benet(som syns) låret syns det nacken och ner till manken och ryggen där pälsen har växt så mycket att de börjar bildas en liten mitt bena Glad

Stora mandlar

Nu var det klart iallfall. För en vecka sen så började Elton få inåt vända nysnigar jag gissade på noskvalster köpte och gav båda hundarna ifall Amadeus hade blivit smittad. Hade inte märkt något på honom men dumt att chansa.

Men det försvann inte på Elton. Så idag bad jag hem vetten att komma förbi och titta på honom i halsen. Var orolig att de kunde vara några andnings besvär han hade fått.

Hon kom förbi tittade först på Amadeus. Han satt så stilla och fint och lät sig undersökas duktiga killen! Det syndes inget konstigt alls.

Sen till Elton han krånglade ville inte alls sitta still så jag fick hålla fast honom inte för att de hjälpte helt men hon fick tittat i halsen. Och det fick jag med gisses vilka stora mandlar han hade!

Så nu ska han få penceelin på torsdag kommer den så ska han få den i 7 vecka eller 10 dagar. Han har även rullat sig mycket på mattorna här hemma och de kan ha att göra med att det klias i halsen.

Har inte märkt något konstigt på hans allmäntillstånd men vetten sa att det kan mycket väl bli så att de bli ännu mer fart på honom. Haha jag som tycker de är full rulle på den lille valpen redan men vem gillar inte djur med energi?Glad

Nu hoppas vi allt ska gå bra med medcinen och att skiten försvinner snart!

En bild tagen på självasta julafton! Han har vuxit en del sen dess :-)

Mys med vovvarna

Hej hej nu på eftermiddagen har vi bara tagit det lungt hundarna var trött efter långpromenade. Hade tänkt träna lite inkallning och kontakt med hundarna. Men vi tog bara och övade på lite trix och tog det sen lungt en lååång stund och bara satt och myste :) Nu på kvällen var vi ute på en liten runda. Fast när det är så mörkt vågar jag inte släppa dem för jag skulle ju aldrig se!
Så det blev en promenad runt ön bara. Och nu ska jag snart se på wallander!
Visar en gamal bild på hundarna i från i sommras. Kommer här och nu göra bilderna större då jag ahr märkt att vissa bilder har blivit av klippta.
Älskar denna bild! Den har sånt liv i sig och hundarna ser så lyckliga ut ! :) Här var inte Elton gammal..

Lycka

Idag gick jag och Ester ut på en morgonpromenad med hundarna det var jättehärligt och de snöade till och med lite pyttelite :) Jag älskar snön och hoppas att de ska komma mycket mer och stanna lääääänge! Jag vet att det är många som inte håller med mig. Men när det är nära jul då vill ni ha det och de kan jag förstå det vill jag också ha. Men sen när det väl kommer så blir alla sura. Jag menar kan man aldrig vara nöjd med vädret som är?
Nu är vi på vinter halvåret och då ska det vara kallt med snö tycker jag :-) Tänk på alla possetiva grejer man kan göra jag har några. (detta gäller om det verkligen blir kallt och alla möjliga åldrar)
  • Inte mycket folk i naturresevatet
  • man kan åka skridskor
  • åka pulka
  • snöbolls krig
  • ta rolika vinterkort på hundarna
  • hundarna kan åka kana på isen
  • hundarna kan dra pulka (med måttlig vikt)
  • Man kan ha mysiga inne dagar t.ex. film
  • baka kakor
  • träna hundarna på fotbols plan utan att behöva vara rädd att få en boll i huvudet.
Ja det är ju bara några grejer det finns säkert mycket mer. Njut av vädret så länge det varar det förvinner ändå snart igen.
Full fart ute i naturessevetet som vanligt!
Buskillar
Esters favorit hund är helt klart Amadeus! Varje gång jag frågar om hon vill följa med vilket nästan är alltid. Så säger hon:
-Jag vill ha Amadeus.
Jag frågade idag varför hon gillar honom bäst. Hon svarade:
-För att han lyssnar på mig
Och det stämmer Amadeus lyssnar bättre på de andra i familjen än Elton men han är ju än så länge inte så gammal. Mig lyssnar han på min inte de andra. Sen går ju ofta Ester ut med Amadeus leker med honom. Det gör ju att de har fått en bra relation!  Det ser man ju på dem också :)
Rotade lite här om dagen i Amadeus kasse som han fick av uppfödaren när vi hämntade honom. Och hittade en liten påse med tofssar och två rosseter, Jag testade båda två en brun och en blå. Och fäste mig vid den blå så nu får Elton använda den visst är han sööt :)
Det hade nu blivit is över hela ers van. Jag och Ester vågade inte gå ut då det är rätt stort. Ringde morfar och frågade om isen kunde hålla för hundarna. Men vi själva vågade inte gå ut vi väger ju mer än dem om man säger så..Och det skulle inte vara några problem. Hundarna gick  självmant ut utan att jag sa nåt. Amadeus kanske kände igen det från förra året?
Elton är verkligen kvick när man kallar in honom.
Flygande galna Elton kommer :-) '
Hundarna i skogen!
Men även om vi inte kunde gå ut i skogen kunde vi ju åka kana på isen som kommit på betgen. Amadeus undersöker isen
Amadeus åker efter. Vissa kanske tycker detta är elakt mot hunden. Men han valde själv att åka efter och åkte flera gånger så det gick bra! :)
Här kommer de!
Även Elton blev sugen att testa. Hur gör man då för att få hunden att åka ner självmant? Jo man kastar godis :)
Här syns det tydligen att det inte ät någon rädsla i dem
Lille Elton känner sig bekväm snabbt!
Ni är så fina båda två <3 Det blir mest isbilder som ni märker men det är för att både jag och Ester tycker de är roligt.
Vi gick till olika ställen! :)
Tycker Amadeus har fått en fin längd på pälsen nu :) Är det bara att vänta på att den ska växa ännu mer!
Här ser allt normalt ut.
men här kanar de iväg båda två hehe :)
Mina hundar gillar att dricka lite under promenaden. men nu hade ju allt fryst till is. Och Amadeus började leta efter vatten och hittade denna lilla isen men fick inte upp. Den så ester fick hjälpa honom och nöjd blev han =-)'
och så till sista åket :)
Sen när vi gick hemåt så kastade vi lite boll med hundarna på ers van :)
Och så lille Elton kommer också :) Vilket var tur att de kom och lämnade tillbaka bollen för jag och Ester fick ju som sagt inte gå ut på isen.
Och nu så gick vi hemmåt :) Ha det alla goa läsare!

Amadeus vill så gärna ha benet!

Visst är han sööt! :) Har inte koll på hur allt funkar ännu så länkar till klippet http://www.youtube.com/watch?v=TKuFMlVWObQ&context=C35be2f8ADOEgsToPDskIj2H-5YWxd80L0sGCfU0FY

Välkommen till min nya blogg

Välkommen hit :) Hoppas alla känner sig välkomma ska bli skoj att börja blogga här istället :) Har fått hjälp utav Amelia min vän med denna blogg tack för det vännen<3 Jag själv är inte bäst när det gäller all kodning men jag tycker bloggen blev jättefin! Kommer vara lika aktiv här som den förra bloggen.
Var ute med hundarna på en härlig morgonpromenad. Hade med mig kameran och när jag sätter hundarna framför den stora hamnen så märker jag att nåt är fel. Kameran vill inte ta några kort sen tittar jag minneskortet sitter inte i.. Det var kvar i datorn så det var bara att gå färdigt promenaden men kunde inte låta bli när det var så fint väder. Så gick ner till vår egna lilla hamn :)
Det var riktigt härligt väder ute :) Jag var dock tvungen att hålla hundarna kopplade då Elton har svårt att sitta still. Och det innebär att han börjar busa med Amadeus och då sitter inte han still heller...
Fina killarna
Som sagt var titta på bilderna så ser ni ju själva att Elton inte sitter still på en enda typ. han sitter still en stund mend et är bara en stund!
Jättehärligt var det ni som inte var ute vid 9-tiden ni missade nåt =-)
Sen har jag varit med Amelia idag. Först så gick vi till fotbolsplan och tränade hundarna tog en och en. Så det inebar att vi fick cyckla och hämnta och lämna mina då jag gärna tränar en och en. Men det gick jättebra. Amelias pappa ko förbi med alla fyra hundarna när jag tränade Amadeus och han hade sånt stort sug att springa efter. men han stannade och precis när jag började slappna av så sprang han mot dem. Men jag försökte vara så lungn jag kunde och ropade lungt tillbaka honom och han kom på en gång! Duktiga killen kan inte fatta att jag har haft problem med det :) Sen så när jag tränade Elton så gick det förbi folk när vi gjorde inkallning han tittade inte ens dit. Och när Amelia tränade med Irma lite längre bort så tittade han många gånger när vi gjorde inkallning(på korta sträckor) Men var fullt koncentrerad när jag bad om det. Blir så stolt över mina killar! <3
Men det hände något när Nils(amelias pappa) gick förbi Irma ville så gärna efter och gnydde jättemycket.  Sen efter en stund så kom den yngsta hunden Ida tilbaka man kunde fortfarande se dem andra av hundarna som var med Nils. och Ida sprang snabbt tillbaka till dem. Vi fortsätte träningen(detta hände när jag och Amadeus tränade Elton hade jag tränat sen innan) Irma fortsätte att gny och sen efter en stund kommer Ida ännu en gång tillbaka denna gången syndes inte Nils eller de andra hundarna till. Som tur var hade jag Amadeus i cyckel korgen och kunde sätta honom där och ta på Ida hans koppel. Ännu en gång ahde vi tur att hon hadehalsbandet på sig. Det var bara att vända mot vårat hus för att hämnta Elton som skulle med till naturessevatet på en liten runda.
Elton hade aldrig träffat Ida och tyckte hon var lite läskig men nyfiken var han allt också :) Vi släppte hundarna och gick en liten bit bara för att vi frös båda två men hundarna var så nöjda med den träningen de hade fått! :-) Härligt när man ser att ens hund mår bra av det de får. Sen när jag kom hem tog jag två goa koppar te mums vad gott det var när man hade vart ute så! Sen så gick jag hem till Amelia hon hjälpte mig med bloggen och så var hennes lillasyster Elina med vi tittade på jägarna 2.
Jättebra film men ganska äcklig! Men mysigt var det satt där och åt ostbollar:-)
En annan sak som har hänt är att jag har klippt mig idag hos farmor. Bad henne att toppa mit hår så mycket det behövdes. Det gick bra håret set mycket friskare ut nu eller åtminstone tycker jag det :) Jag frågade farmor hur ofta man borde toppa sitt hår för att det ska vara så bra som möjligt och hon gav mig svaret var 8 vecka. (hon är utbildad frisör så hon vet vad hon pratar om) Jag gör ju inte det så ofta om man säger så hehe :)
Komentera gärna och säg vad ni tycker om bloggen ! :)

RSS 2.0