Hundbilderna från idag

Här är dagens hundbilder från våran bergspromenad :)
Ja det var hundbilderna från idag ha det gott!

Amadeus tränar trix

Ja här är den lilla videon. Finns saker som jag inte var så nöjd med men det var många barn som gapade: -Kolla hunden! m.m. Så ja inte så konstigt då vi inte har kunnat göra sådan här träning på hela vintern då det är för lite störningar.


bilder

Senare på kvällen så gick jag en sista runda med hundarna.
Några bilder på Amadeus när han är nybadad
Visst blev han fin. Videon kommer upp så fort den har laddas färdigt

Diet

Jag tror jag har missat att berätta om Eltons nya diet som han fick börja med efter vi var på callunvias kennel och hälsade på. Förutom pulverena som ska göra pälsen bättre. Vill jag att han går upp i vikt och de ville hon också. Man känner alla ben tydligt. Elton har alltid ätit bra men han rör på sig så mkt så han gör av sig med allt han får i sig. Därför ska han få lite extra. Det han får är rapsolja de kan han gå upp på och sedan gör det pälsen glansigare sen så får han även en fläskbit(rå). Oj oj vad han tkr de är gott jag kan säga så här det är farligt att mata honom bara för han hugger verkligen efter den.
kommer snart ett inlägg till

fästingar

Ja dessa fästingar de är bara onödiga och äckliga djur är iallfall min åsikt. Nu imorse när jag var ute med hundarna så kröp en fästing i Eltons päls URK! Jag ska snart kolla NOGA genom båda hundarna. För jag vill verkligen inte att de ska bli sjuka över ngt man kan åtgärda. Mormor och morfar ska till stan på onsdag och då ska de handla fixodida ett pulver man ger på maten. Inga farliga ämen  vilkiet jag gillar! Kostar en del men det funkar super och man behöver inte ge mkt varje dag. På Amadeus funakade det utmärkt förra året använda de inte på Elton då han bara var en pytte liten valp men nu ska han också få prova! Ps glömnde ta med mig kameran ut när jag var på promenanad så tyvärr inga bilder att bjuda på.

uppe..

Hejsan nu är jag uppe och snart är det dags för en promenad med hundarna! Frukosten får de när vi kommer tbx de äter ofta mkt bättre då så ja den får vänta. Idag ska vi inte göra ngt skärskillt jag vet bara en sak som är planerad idag. Och det är att Farbor Amadeus ska få ett bad så han blir fin och ren! Men annars vet jag faktiskt inte.
var och tittade på dvärgschnauzer valpar som var 2 veckor i går jag bjuder på de bilderna nu.

hänt

Det som ahr hänt annars var att dagen började med en långpromenad med hundarna. Det börjar krylla om folk på rörö nu så det gäller att ha mkt mer uppsikt över hundarna. Människor och hundar kan dyka upp lite överallt nästan. Så idag så släppte jag inte båda samtidigt utan började med Elton som nästan alltid tar ut alla sina krafter i början. Han springer som en galning rent ut sagt. När de värsta var över så släppte jag även Amadeus som tog det lite lungnare men det är fart på honom med :))
Sen efter det så vilade de väl kanske i en halvtimme sen lite träning i trädgården. Luncehen blev serverad och sen gick jag ner i parken och tränade 1 ½ timme. Jag passade på att gå ner då det är en hel del båtgäster mkt folk som var ute och gick med sina hundar i det fina vädret. ja jag letade helt enkelt efter störningar.
Ju mer desto bättre och svårare blir de och jag ÄLSKAR UTMANINGAR!
Jag tränade trix, inkallning, kontakt, ledarskap och leta godis! :) Det fanns en hel del störningar barn som kom och sprang. barn som kom cyklades bara några meter ifrån hundar som gick förbi bilar. Folk som gick förbi. Idag var det extra skoj för vi hade nästan som en liten publik de var barn runt 6-12 år som stod som fastfrusna och tittade på  ibland kalappade de till och med händer när hundarna gjorde något häftigt trix! :) Och jag älskar att visa upp mina hundar och vad de kan så det var super roligt. Ibland kom även vuxna och tittade en stund, De var en som frågade vilken ras de var och en annan som frågade om de var lättlärda och en flera som tyckte de var fina och duktiga alltid lika skoj att höra :)  Och det var måååånga som ville klappa. Jag sa nej till alla. De frågade naturligtvis varför och jag svarade:
- jag vill att hundarna ska vara koncentrerade på mig när vi tränar inte massa annat. De flesta förstod som tur var!
Detta är verkligen lärtt att lära sin hund. Havaniasen är en mästare på att stå på två ben. Tycker nästan de står lika mkt på två som på fyra hehe

Dagens goda gärning

Hej idag gjorde jag en bra gärning för en tant. Mamma jobbar ju i hemtjänsten så hon känner de flesta på ön. Och de är en tant som älskar små hundar och hon ser mig ofta när jag är ute och går med hundarna på promenad. Så idag frågade mamma om hon kunde få låna dem. Jag fattade inte vf hon ville men när hon sa att den tanten så många gånger sagt att Amadeus och Elton var så fina och att jag var duktig med dem. Kunde jag ju bara inte låta bli. Så hundarna följde med mamma bort var väl borta i cirka 10 min. Och tanten hade blivit jätteglad!Hon hade sagt att de hade fått finbesök.:) Så nu ska de kanske med när mamma jobbar (endast hos henne då) Det pratar ibland bara med de gammla utan att göra något. Bara vara sociala helt enkelt. Och då kanske hundarna ska med nån gång :))
Jag tycker bara de är bra miljöträning och socialiseringsträning för hundarna och även bra för dem att göra något speciellt med mamma :) Så jag hoppas de blir så hade ju vart possetivt för både tanten och hundarna.
Bjuder på en söt valpbild jag hittade på Amadeus på mammas och pappas dator!

rosetter

Nu är jag så trött på att behöva leta efter Eltons rosetter då jag bara har några. Så jag ska nog minsann ta och köpa en hög! Dom är jättebra pälsen tar ingen skada och sen så de ju så sööta i dem! :)) Hade gärna haft lite variation när de gäller färgerna.
en bild som jag hittade i all hast

Amadeus

En liten video på Amadeus


Bus

Killarna fick ett bus ryck när vi var ute i trädgården nu på kvällen! :) Elton är ny badad på videon också


Det som har hänt..

ja det som har hänt idag är inte mkt att berätta om började skolan halv nio med nationellt prov det gick super svenska skrivförståelse. Gick sedan till praktiken var hemma kvart över fyra. Åt mat gick på promenad med hundarna. Badade Elton, tränade hundarna borstade tänderna på dem och sen fick de mat. Ja och nu sitter jag här. Jag är super nöjd med det nya schmpoot och balsamet så jag beställde eget för några dagar sedan! :D
Kommer nog komma snart. Elton blev super fin idag pälsen glänste och han luktade jättegott. Orkade dock inte ta några bilder för jag är trött men har några bidler på Amadeus sen i måndags tror jag det var när han testade det för första gången! :) Han blev lika fin han. Här är bilderna
Ja så blev han min fina grabb! Det som är skönt med Amadeus är att han kan ha uppe svansen även om jag inte håller i! Elton lägger ALLTID ner svansen. Men visst blev han fin? Jag tror att hans päls kommer växa snabbt nu när jag har såna bra schampoo balsam + borstar och inte minst pulvernerna :) Ser fram emot att se hur pälsen utvecklas på min stora grabb! :)

Besök på callunvias kennel part 3

Nu är det bara några få bilder kvar på Dora & Elton som ny badade de blev så fiiina! :))
Elton så fin blev han! :))
Dora blev också jättefin! :)
Rör sig som en liten gudinna! :)
Ha det gott alla!

Besök på callunvias kennel part 2

Ja här är lite av de andra bilderna! :)) Annledningen till att jag har tid idag är för att jag är hemma från skolan df att jag ahr magkatarr vilket jag får när jag blir stressad.
Dora
Dora igen! :)
Här kommer brosan Viggo! Elton känndes nästan naken jämfört mot sin bror han var super fin i pälsen! :) men har fått massor av bra tips schmpo balsam och pulver som ska göra pälsen bättre! :D Tusen tack för det Karin!
Nu ser ni vad jag menar
ute på promenad med de stora vovvarna! :)
Viggo bus! :)
En lycklig Dora! :))
Och Mocca som är pappa till valparna! :) Candy = mamma till valparna fick stanna hemma med de små!
Bus på fotbalsplanen! :) Min fina kille Elton  <3
Bus som sagt var! :))
Jaga!!
Haha klockren! :D
Viggo :)
haha Dora
Hej matte!
Viggo var den som var roligast att fotografera i allfall när vi var ute på promenad oj vad han spran :))
Brosorna! :)
Sötisen! <3
Här kommer Mocca & Viggo! :)
Väl hemma igen var man trött..
Fina Mocca vad jag gillade hans jättepäls och när jag säger jätte päls så menar jag de verkligen!
Söta Viggo ^^
Viggo & Elton
Blommor
Mitt <3
Viggo

Besök på callunvias kennel part 1

Hej ledsen att jag inte laddar upp bilderna fören nu men jag har haft fullt upp. hundarna och plugget går ändå före bloggandet. Men nu tänkte jag visa bilder från calluvnias kennel när jag var på besök där :) jag börjar med valpbilderna!
'
Ja de var några utav valpbilderna de! Nu är de bara resten kvar hehe :)) Valparna var helt underbara

Cezzi leder häst


HAR INTE GLÖMT

Hej jag vill bara säga att jag inte har glömt att lägga upp bilderna från besöket på Callunvias kennel men har haft fullt upp. De kommer lovar

Första dagen

Nu är det så att jag ska skriva en utvärdering av vad jag gör på min praktik plats.
Sara:
Hej idag var det första dagen jag var på Kättilsröden!

Vilka var dagens arbetsuppgifter? Beskriv!
Det vi fick börja med var att leda hästarna till hagen. Sen så fick vi ta och flytta kaninerna till andra burar efter det så skulle alla boxar (hästarnas) mockas. Och hinkarna med vatten skulle man göra rena och nytt vatten. Efter det så gick vi till grisarna med en skottskärra som man skulle lasta alla grenar, stockar och pinnar på. De skulle nämligen bli en stor brasa inför valborg.Sen gjorde vi samma sak hos fåren + att en liten lammunge som inte får mat av sin mamma (hon vill inte mata honom annledningen varför hon inte vill mata honom vet de ej)

Hur utfördes dem/hur gör man? Med vilka hjälpmedel/redskap/utrustning?
När man ska leda en häst så gäller de att vara snabb och bestämnt. Vi skulle ta på dem grimskaftet och inte vira repet runt handen av skrähets skäl. Vi skulle vara lunga och ha uppsikt över hästarna hela tiden. Man skulle även hålla avstånd från hästen framför så de inte skulle vilja spraka varandra. Prata lungt och vara trevliga. Sen när man kom till hagen gick man in någon meter eller två tog av grimsakaftet och gick sedan därifrån.
När de gäller kaninerna så fick man stå och vakta dem så de inte hoppade ut. Man skulle gärna stå med kroppen nära buren så de inte försökte smita vara lugn ta ett bra grepp. Och gå mot burarna. Sen när man skulle släppa ner dem skulle man ta det försiktigt och inte släppa taget om dem fören de var nere på marken ovasett hur mkt de sprattlade för om en kanin hoppar från ett högt fall kan de leda till svåra skador ex bryta rygg graden.
Mocknigen skulle man ta bort allt bajs och lägga i en skottskärra sedan gå till gödsel stacken och slänga av de där. De man behövde var en skottskärra och en grep. När vi skulle hämta grenar stockar och pinnar hade vi en skottskärra.

Hur gick arbetet? Utvärdera: vad gick bra? Vad kan göras bättre nästa gång?
De gick ju helt okej  mkt nytt att lära sig. De ända jag kan tänka mig kan gå bättre är att jag inte ska vara så rädd när jag håller i hästen för de märkte hästen direkt. (jag är väldigt rädd för hästar nämligen)

Idag bjuder vi på några bilder. Bilderna är fotograferade av mig (Sara) och jag har tillstånd att lägga upp dem.Kommer även läggas upp videos men mitt internet är så seegt idag så ska försökta imorgon.

Cezzi leder häst!

Här är de lilla lammungen som flaskmatas då mamman inte vill dia honom. Vi kallar honom för "Bambi" Cizzis ide söt som socker :)



Nu åker vi..

Nu åker jag och Elton om en timme till växsjö till alla på Callunavias kennel. Ska bli grymt skoj kommer lägga upp bilder senare på alla hundarna så länge så får ni se några söta ny badade valpar! :) De är bara hälften idag ska jag få hjälpa till att bada resten + Elton och två andra vuxna tur att man har sovit gott :)

Dom är så underbart söta så det inte är klokt om några timmar kommer jag få se dem det känns ju bara helt underbart! :)))

Elton tränar

Elton tränar mellan och detta är första gången han tränar på att gå baklänges :) Tyckte de gick jätte bra!


Amadeus tränar

Amadeus tränar på sitt vackert(vilket han redan kan) Men jag vill att han ska kunna det bara jag säger kommandot "sitt vackert"


VALPAR!!!

Nu har jag vart ute en liten sväng med hundarna och fått frisk luft! Vi har även tränat lite idag pluggat som vanligt. a lite smått och gått! :)
Elton kan mellan helt nu och idag testa jag om han kunde backa och de gick galant! Amadeus håller jag på att lära sitt vackert fast att han ska sitta kvar en stund vilket inte är så lätt att hålla balsen men de går prima där också! Har lite funderingar om jag ska lära honom slalom fast baklänges det hade ju inte vart helt fel :)) Kommer videos sen.
Bjuder på några färska bilder på choklad valparna! :))
Visst är de helt ljuvliga? Jag kan inte fatta att jag snart kommer få se dem live! :))

Snart slut..

Ja snart slutar jag så skönt:))) ska hem och packa ska nämligen till Växjö på kennel Callunavias där Eltons bror bor. Sen så ska även hans pappa Ismo vara där ska bli såå skoj:)))) Elton ska med men Amadeus stannar hemma enklare att resa med en hund. Så på fredag åker vi! Och så har de även små choklad valpar super sööööta är de. Har tyvärr ingen bild att bjuda på nu men om jag får tid kan jag slänga in nån ikv:) bjuder en bild på Elton när vi är inne i djuraffären han provar en tiger tröja. Köpte den inte men så söt han var i den.


gräver

Hundarna gräver en liten gropp


Tränat

Nu har jag tränat hundarna på trix. Nu ska de bara borsta pälsen och tänderna sen promenad sen ska de få mat sen plugg:( aja de andra är ju skoj:) här är Amadeus när han gör sitt vackert


Hundarna blir glada när man kommer hem


Dum svar ja

Hur dum får man lov att vara när man ber en katt att sitta? En söt bond katt som var ute nu när jag gick hem


Fick denna bild

Fick denna Goa bild precis lika fin som alltid!:))


Eltons egna kategori

Eltons egna katogri visst är han söt med bollen i munnen! :))

Amadeus tar ett litet dopp

Jag kastar ut godis till Amadeus som han simmar ut och tar sötisen! :)


Amadeus egna kategori

Här är lilla Amadeus 

Ska komma i gång igen

Hej tänkte komma i gång igen lite har även gjort katogarier till hundarna som ni kan gå in och kika på!
Igår blev Elton 11 månader grattis min fina kille<3

kolla här

Hej är inte så aktiv med bloggen just nu och kommer nog inte bli det riktigt än men om ni vill se bilder på killarna är det bara att gå in på http://dayviews.com/foreversara/home/ där ni kan komentera eller bara titta på bilderna :))

kolla här

hej är inte tbx med bloggandet direkt men om ni vill se bilder på vovvarna så gå in här på min bdb http://dayviews.com/ForeverSara/

RSS 2.0