hemma igen

ja då var man hemma igen och hundarna är på plats vilket jag gillar STORT saknar mina små lurvbollar så mkt när de är ifrån mig. Men nu är alla hemma igen!!
De som har hänt idag är att Elton fått ett bad imorgon är det Amadeus tur. Imorgon är de även bara 2 veckor kvar tills vi flyttar så idag och tills flytten blir gjord så blir de att packa. Sen har vi vart ute på två promenader en i bergen där de sprang som små tokar sötisarna! 
Två bilder som Elina tog på Elton när han var hos dem! Tkr de var jätte fina gillar bäst bild nr 2!
En bild från idag nu blir de som sagt att packa för fullt kommer inte ha jätte mkt tid att blogga!
 
 

Elton vid klipporna

Ja samma dag som jag var med Hanna och tog kort blev de även några på Elton vid 21:00 cirka samma ställe där Misa och Amadeus fotades.
Ja här är några bilder på min vackra Elton! :) Imorgon ska familjen åka tll Skara sommarland även jag hundarna ska inte med. Amadeus är hos mormor och morfar och Elton hos min kompis Elina!
Ikv ska jag annars inte göra så mkt lämna hundarna sen filmkväll med Filippa!
 

Träningen med Hanna

Ja nu i torsdags så tränade jag med Hanna igen. De var strålande väder = bra foto väder! De var väldigt varmt så hundarna blev fort trötta. Amadeus var segare än vanligt han hade inte drivet som han brukar ha men jag gav mig inte och när de väl slutade bra då fick han massor med beröm och så fick de räcka. Elton däremot var super taggad och väldigt glad när de var hans tur att komma ut på tränings plan. Men jag var riktigt nöjd med hans insats och även nöjd att jag fick de bra med Amadeus i slutet iallfall^^
Här kommer en bildbomb! :)
Detta var bilderna jag hade och visa från våran träning!
 
 
 

Foto dag med Elina

Ja idag var de foto runda med Elina som gällde imorgon blir de träning med Hanna så hundarna fick bara gå promenader idag :) Men imorgon då kör vi gärnet så de är bra att de har lite lugnare dagen innan!
en liten näckros stör mig att solen är mitt i bilden!!!
Amadeus tog ett oväntat dopp i dammen! 
'
Elton älskar verkligen Misa och gör allt för att komma ikapp henne! :))
På klipporna!
Kompisarna! :))
Elton bebisen! <3
och en liten blomma 
senare på dagen så gick vi och handlade sen badade vi och sedan på kvällen var de så fint nera hos Elina så vi tog några bilder där med :)
Här kommer dem!
 
Min fina fina Amadeus älskar dig så mkt! <3 Vi hade bara med oss Misa och Amadeus då vi sedan skulle hem till mig och kolla på film och ibland är de mysigt att bara ha med sig Amadeus. Han är ju så lydig och man kan lita på honom på Elton får man ha betydligt mer koll...
Och vackra Misa finsk lapphund är en sådan fin ras! :)
Och två underbara bilder på Amadeus och Misa tsm! De har vart vänner sedan Amadeus kom aldrig ett bråk aldrig ett tvivel på att de inte ska gå ihop utan de har alltid varit bästisar! <3 Blir synd om dem att de inte kan träffas så ofta när vi har flyttat men naturligtvis ska de få träffas när vi är ute!

Imorgon när jag har kommit hem från träningen med Hanna i torslanda så ska jag och Elina ut och fota igen. De är bara att hoppas på att vädret är lika bra som idag för de har stor betydelse hur bilderna bli! För jag hade velat ha bilder på Elton när han är på samma platser som Amadeus! De från den sena fotningen.
Och kameran följer med imorgon på träninge  så blir väl massor med bilder nu hehe!
Ha det!
 
 
 
 
 

lite upptagen

Just nu har jag inte tid att blogga så mkt då jag ska fixa en sak! Vad den saken är får ni se :))
Annars så är allt gött Eltons hälta är borta sen igår och de är full rulle i honom igen och han är så lycklig över att få vara med igen han ögon glittrade när jag satte på honom halsbandet sötisen!
Nu till sön ska familjen till Skara och hundarna ska inte med. Denna gång ska de få vara på olika ställen då jag tkr de kan vara bra för dem att inte alltid vara tsm så de blir lite mer självständiga och säkra. Så Amadeus är hos mormor och morfar. Och Elton får vara med sin kompis som är en lappis vid namn Misa och de andra hundarna på Kennel Maxfield å deras familj! Båda kommer ha det så bra:) 
 
Ha det!

lite halt

Ja Elton denna lilla hund så vårslös och inte rädd för att göra sig ila. Nu är Elton halt han var ju de en annan gång som valp och nu igen jag kollade ink luktade på tassarna så de inte skulle vara nån infektion men inte! Och de är verklgen lite han haltar de andra  familjen la inte ens märke till det. Så idag får han ta de lugnt vi får väl se hur vi lyckas med detta då han krafsar med sina små tassar att han vill att jag ska följa med honom och då kommer vi komma till kopplena :) Sötnosen! Men nej idag blir det lugnt så jag och Amadeus får en engen dag vilket vi alltid älskar både han och jag!
Nu är de bara att hoppas att Elton ska vara bättre imorgon...
Gammal bild men den är otroligt skön:))

Kvälls promenad

Senare på dagen så tränade jag fotgående med Amadeus gick super! Glad Elton tränade jag kontakt och fotgående med! Sen sä tränar vi ju alltid lite på promenaderna kontakt följsamhet och skvaller träning.När hundarna beter sig fnt vid hundmöten får de nästan alltid ngt gott för att de ska veta att de lönar sig.
Sen nu på kvällen så gick vi på promenad i bergen!
 
Några bilder på AmadeusGlad
Och så Elton Glad
suddig bild men tyckte den var söt! 
Jag kommer matte!
!
Mina älsklingar! Glad
Väldigt godis fokuserad när man har de i en viss riktning!
hahahha
Vi gick en lång runda som var kenpig för små hundar med korta ben att gå på mkt hoppande och klättrande. Här syns de mkt när han hänger med huvudet.
Älskar denna bilden när jag och syrran satt och fika så log han och titta på oss med denna blicken! <3 Är så otrolig tacksam att jag har fått dig min älskade lilla hund<3
Härlig bild på Amadeus för att fylla 3 år i (December) Så har Amadeus väldigt bra tänder tack vare att jag borstar dem och ger han mkt ben många små hundar har mängder med tandsten då!
haha vind kan göra roliga saker!
Min fina fina kille jag är lycklig lottad som har dig <3
Jag ber för att de inte ska bli regn hehe Glad
Och så fick hundarna märgben när de kom hem vilket de älskar mer än allt annat typ! Glad Nu ligger de gott och sover tror jag ska göra också snart!
 
 
 

Amadeus den flok kära

Ja idag började dagen med en härlig promenad sen kom vänner och gratta mamma i efterskott vi åt pasta sallad gott bröd å jordgubbar mysigt och gott Glad Senare så gick vi till stranden!
Killarna på klippan!
Mammas bebisarGlad
Mina nya profilbild på fb..
Elton min lille kille som nu är hur trotsig som helst då han är i spökåldern. Längtar tills denna period är över då jag inte alls känner igen honom ibland så trotsig!
sötisen <3
Elton ställde sig så gulligt så jag passa på att ta kort.
Detta är ett problem som havaniasen har att frambenen kan bli kråkiga som ni ser har Amadeus mer kråkben än Elton! Hans ben är mkt bättre.
Amadeus är ju så flock kär så de finns inte! Han älskar sin familj mer än allt annat och är alltid nära oss. När vi är ute och går om nån går långt bak och nån långt fram ska han alltid springa i mellan så han ser vart alla är nästan som han vallar. Och de visade han även idag när de små åkte ut med gummi båten försökte han hoppa i när de rådde mot land så vi satte i honom i båten och så här sog de ut Glad
Ja nöjd blev han verkligenGlad Efter lite båt tur var han nöjd och hoppade i land satte sig med mig och mamma igen han är rolig han!
 
 

tränings träff

Idag tränade jag med Hanna igen! Hade inte med mig kameran då de spö regna när jag vaknade. Men Hanna hade med sin och innan de började regna rejällt han vi ta några bilder på de stora killarna Ozzi och Amadeus. Här är några bilder trots vädret hade vi mkt roligt både människor och hundar :)

natur bilder


i

tiden går fort

Hej idag har jag haft Elton i 1 helt år shit vad tar tiden vägen? De var ju inte länge sedan jag kom hem med den lilla lilla hanen i kullen som uppfödaren inte alls trodde skulle bli så stor. Han är inte den tyngsta hanen men han är hög i manken 27,9 cm de är inte lite för en Havanias.Jag är så lycklig över att få ha lille Elton i mitt liv även om han kan vara extremt jobbig ibland så finns de ingen annan liten hund jag skulle vilja ha ist för honom.
Han älskar att träna, leka, vara ute, träffa andra hundar, lära sig trix, gosa ja typ allt han är min bebis och ögonsten (självklart Amadeus också) Elton är helt underbar på alla sätt och vis och nu har jag fått tillbringa 1 helt år tsm med honom de känns helt sjukt vad tiden går fort!! Men fler år ska de bli<3
Idag var jag ute med syster yster på foto runda vi tar först bilderna på hundarna!
Ja de var våran lilla foto runda de :) eller aa på hundarna sen har jag tagt på lite annat också^^ Jag är så glad att jag har min lllasyster vi förstår verkligen varandra och jag älskar henne så mkt! Vet inte vad jag hade gjort mig till utan henne hundarna älskar henne också jätte mkt Glad 
 

spår..

 
 
Jag har ju fått lära mig av Hanna hur man spårar och för 3 dagar sedan spårade jag med Elina och hennes lappis Misa. Hundarna älskar verkligen detta och blir bara bättre å bättre jätte roligt att se dem jobba och anstränga sig så mkt som de gör Glad Jag får ju dra båda där i från och idag när jag körde lite med dem så drar dem som tokar mot spåret duktiga grabbar jag har!
Bilderna är ju 3 dagar gamla men jag har inte haft någon lust med fotandet så Elina har tagit bilderna tack för lånet! 
Idag har jag gjort lite av varje tränat trix, kontakt och följsamhet Elton började jag träna in hoppa runt armen och han hoppade antomatiskt tre gånger i slutet Glad han är ju så lätt lärd och de visade han även i detta trix! Amadeus har jag fortsätt att träna in fot och de går super även där så jag har verkligen inget att klaga över Glad Sen gjorde vi som sagt ngt spår och lite agility med Elton!
Så nu är de trötta och goa..
Ha det!
 
 
 

Hannas fina hundar

Här är en bild på hundarnas nya tränings kompisar! Visst är de fina Indra och OzziGlad

detta har vi gjort

Dagen började med att jag steg upp vid sju tog de lugnt gjorde i ordning mig matade hundarna var inne på fb och sen var de dags att åka med färjan. Och cirka 11:05 så träffade jag Hanna och hennes hundar i Torslanda. Hennes ung tik som är en schäfer är jämgammal med Elton ngt äldre några månader skulle jag gissa.
Läs hennes blogg om ni vill http://ozziandindra.wordpress.com/ Sen har hon sin powder puff bladning Ozzi som blir fem i år.
Vi åkte upp till deras klubb. Hundarna hade uppfört sig jättefint på bussen och färjan när jag åkte precis som de brukar. Elton har vart lite orolig för att gå på bussen ofta får de ju ta och göra ett litet "hopp" och de har vi haft lite problem med. Men efter all buss träning så hoppade han glatt på busen idag duktiga killen! Glad 
Men när han fick syn på Indra oj oj då blev de jobbigt. Han ville så gärna fram till henne hela tiden och gnydde en del också. Hon hade bara för 2 veckor sedan gått ur löp så jag tror han var lite extra sugen på att gå fram till henne nu.
Amadeus skötte sig jättebra hela tiden, och de gjorde Elton också om man bortser att han hade svårt att koncentrea  sig när Indra var med. Men vi ska troligen träffas nästa torsdag igen och träna så skoj och då får jag hoppas de går bättre! Glad 
Men när vi kom fram till klubben så började jag att träna trix och kontakt växlade lite från hund till hund då de var ganska varmt så de fick sitta i skuggan. Sen visade Hanna hur man började lära in fot Amadeus fick testa med henne och han fattade fort vad hon ville att han skulle göra han är så otroligt lätt lärd! Glad Och jag gjorde även lite med honom och Hanna tittade så jag gjorde rätt och de kommer nog sitta med lite mer träning! 
Elton testade jag lite med själv då hon visat hur man skulle göra de gick helt okej han försökte och gjorde sitt bästa men var lite distraherad utav Indra. Men ska träna honom lite hemma också för han kan bara han vill han är också lättlärd inte lika mkt som Amadeus men han lär sig fort! Glad 
 
haha båda hundarna är smartare än matte! 
Hanna tävlar i lydnad och Indra är så duktig så jag har en bra privat tränare. Indra kom två i lynad klass 1. I hennes första tävling de är inte dåligt och var bara några få poäng i från att komma upp i lynads klass 2!
De är grymt verkligen Glad
 
Vi tränade vidare och sedan så satte vi oss och åt men efter de så spårade vi. Jag är ju en sådan preson som inte vill lära in ngt om jag inte har en susning om hur jag ska lära in då de är svårt att lära om. Men att lägga spår var ju hur enkelt som helst och jättebra för hunden. Vi började med Amadeus och han fattade snabbt och älskade det efter tredje gången så fick man dra bort honom i från spåret hahah! Och vi gjorde de väldigt basic då de var första gången för mina hundar! Men de ska vi såklart göra mer sen körde vi med Ozzi även han fattade dom är så duktiga båda två! 
Sen så var det Eltons tur han var bra trött då lilla pojken och hade blicken då och då på Indra men, efter vi gjorde två enkla spår så var även hans nos nere i baken när spåret var slut och de fick den sista belöningen. De är ju possetivt för då vill de ju verkligen fortsätta! Glad 
Alla tre var duktiga och jag tror med rätt träning så kommer vi kunna försvåra de allt efter som. Och detta tar kanske 10 min att göra och hunden får verkligen arbeta super är det!!!
 
 
De var verkligen piss väder i mose när jag vaknade och väldigt mörkt när jag åkte så jag bestämde mig för att skita i kameran men tar nog med mig den nästa gång tänkte jag Glad De som har hänt sedan jag kom hem är att jag gick in i affären som de har på ön och köpte märgben till hundarna vilket de verkligen älskar för de var så duktiga idag! De hade trots allt aldrig varit på den klubben och lyssnade bra på mig iallfall vilket är de jag vill att de ska göra!  Och de är bra om man har någon att träna med som har hundar som endast är lek kambrater. jag tkr de är viktigt att hunden lyssnar även om andra är med och då är de bra träning att inte släppa ihop med tränigs kompisarnas hundar iallfall inte så ofta! Våra hundar tränade vi med de gick förbi varandra tittade på varnadra fick mat av de andras hundarnas ägare Elton å Indra fick nosa på varandra men inte mer än så!
Om hunden ska ha fokus på träningen släpp inte ihop dem då utan låt dem lära sig att (andra hundar kan vara i närheten när man är med matte men de betyder inte alltid lek springa och busa utan de betyder okej de är där borta men vad är det med de då? Jag är ju med dig matte och vill inget hellre än att göra dig glad Glad)
 
Nu sitter jag och väntar som en tok på att pappa ska ner till affären och hämta ut filmerna som han har beställt för mig vill se på dem nu
Då jag inte har ngn färsk bild ifrån idag vilket jag ska försöka få tills nästa tränings träff med Hanna som förmodligen blir precis om en vecka! Så bjuder jag på denna härliga bilden Amadeus 6 mån i ljungen <3
 
 

Ny badade..


Tältningen..

 
 
Nu var tältningen över de var så mysigt och skoj! hundarna hade aldrig tältat tidigare men tog de som en dans vi fick gå en bit för att komma dit vi skulle tälta men hundarna blev så glada över att få vara med :) Sådana hundar är alltid roliga att ha! Och de trivdes gott i tältet nu har jag sett på en film. Imorgon ska jag förmodligen åka och träffa en kompis och vi ska träna med hundarna i spår och lydnad. Jag hatar verkligen människor som säger att små hundar inte kan/ behöver lära sig. De är klart de kan och de mår lika bra av träningen som en stor hund skulle göra. Alla kan bara viljan finns :)
Funderar lite på om jag ska vara duktig och bada båda hundarna..

Två igen

ja nu är det två hundar hemma igen och inte tre. Viggo har åkt hem känns tomt även om jag bara har haft honom i en vecka och två dagar. Så känns de så tomt han tog mkt plats och att man har fått lära känna denna kille ordentligt är ju bara så roligt!
Finns saker som han och Elton har gemensamt och vissa egenskaper är de mer olika med. Men en sak är säker båda två är helt underbara hundar att få vara med! :)
Kommer sakna Viggo men träffar honom förhoppnings vis snart igen. Känns extra skoj att just få följa Viggo då de var den valpen jag ville ha han eller Elton villejag ha och de blev Elton!
Nu ikväll ska jag ut och tälta med en vän hundarna följer så klart med! :)))

Elton &Viggo har dragkamp!


Elmer

Jag har typ inget att göra har massor av energi kom från ingenstans! Vill ju sätta mig och spela sims 3 djurliv nördig som jag är. Men jag vet att om jag lägger mig försent så kommer jag vara så slööö imorgon och imed att de bara är en timme kvar till midnatt är de inte så mkt till idee!
 
Passar df på att visa denna godingen Elmer en bichon havnaias hane som inte är så gammal skulle väl gissa på 5-6 mån :) Och han är såå söt träffade honom när jag hämtade Viggo!

kompisar..

Ja det går fint fint med alla hundarna men Viggo och Amadeus har verkligen funnit varandra bilden tagen precis<3
                           
                             

Beställt

 
Nu har jag beställt denna fön sjukt nöjd!
 
 
!
 

Ny header


Nu har jag en ny fin header som jag är mkt nöjd med tack så mkt Amaelia för all hjälp! :)

Havanis killarna Amadeus, Elton och Viggo!

Hej hej idag så har vi haft fullt upp!
Dagen började med att vi gick ner till fotbolls plan där hundarna fick busa och leka vilket de verkligen gjorde :) Sen så en halv timme efter så fick hundarna leta godis i trådgården om man bara har fantasi går allt att gömma på bra och kluriga ställen så hundarna får jobba lite mer för att få godiset.
Sen så skulle den enskilda träningen börja vilket jag tkr är jätteviktigt och bra att ge hundarna ( om man har fler då) nån gång i bland. Precis som barn behöver hundar egen tid ibland där de är just de som står i centrum! En hund kan bli störd och tappa koncentrationen om en annan hund är med sen är det även svårare att träna flera på en gång då ofta de inte är duktiga precis samtidigt. 
Jag har sagt till mig själv att jag ska vara helt ärlig i bloggen och de ska jag också! Men jag tkr de finns många människor som är lata här i Sverige som inte tränar sin hund alls fy skäms för er!
En hund behöver mer än att gå ut på promenad och röra på benen den behöver även få tänka med huvudet. Hur de ska lösa små problem de behöver inte vara ngt stort utan de kan bara vara ngt väldigt enkelt ex lära sig snurra. 
De jag gjorde på den enskilda promenade var följande:
  • Lystrings träning (hunden ska vända sig om och titta på en när man säger hundens finns många olika sätt att göra denna träning och den är så bra)
  • svaller träning (hunden får endast titta på något ex en människa en katt som sprinnger över vägen på ett hundmöte och får beröm när den tittar som också kallas för att "skvallra")
  • Kontakt övningar (hunden ska kolla på en finns massor olika övningar att göra detta ex lägga en godis på marken hunden får inte ta godisen förens hunden har tittar en i ögonen eller får inte springa löst i skogen förens hunden tittar en i ögonen.
  • Balans träning ( hunden är inte byggd för att gå endast på väger utan att gå på stockar, murar eller över en parkbänk är bra övningar)
  • följsam hetes träning (hunden ska vilja följa efter dig ex på hur man kan göra är att hunden är framför en man kan ha koppel i början ifall de är svårt sen så backar du och om hunden följer efter dig och tittar dig i ögonen beröm!)
  • Godis hittare (man lägger ner godis på marken eller på ngt annat när hunden inte har fokus och ropar " ÅHH titta vad jag har hittat" Peka gärna på godiset. Hunden får då fritt fram ta godiset man blir mkt poppis om man kan hitta godis )
  •  OBS! detta har jag inte gjort idag men är också en bra övning de är att lära hunden trix tkr de är jätteskoj!

  • OBS! detta har jag inte heller gjort idag men inkallning är super!!!
Alla dessa övningar bygger på mjuka och snälla metoder mot din hund vilket är de metoder jag tror mest på! Jag tkr inte att man ska slå till hunden bara för att den gör ett litet fel. Utan jag tkr hellre att man ska hitta felet varför hunden gör utfall och jobba på hur kan jag lösa problemet så hunden tkr de är roligt att arbeta tillsamans med mig!  istället för att hunden ska förknippa matte/husse med nån som är hårdhänt!
Alla desssa övningar som jag har skrivit upp är kanon bra att göra man vinner så mkt på det mer än ni anar!
Man får en mer uppmärksam, lydig och lycklig vovve de är väl aldrig fel? :) Man kan belöna med leksak eller godis. De finns så många olika sätt att belöna med godis eller leksak gäller bara att komma på vad just ens egna hund tkr bäst om! Amadeus favorit är nog när jag kastar något så ska jag jaga honom :)
Jag kan ge ett ex på hur jag gjorde igår. 
jag märkte att Viggo var lite blockerad på kvälls promenaden igår. Då bad jag mina sysckon om hjälp som var med att hålla Viggo och Elton Amadeus stannar av sig själv. De gör Eltons också oftast men han hade väldigt mkt energi i kroppen och var taggad så jag gjorde det för säkerhetens skull. 
De höll i hundarna och jag tog fram den smaskiga skinkan lät de lukta och oj vad de gnällde över att de ville ha eller aa iallfall Viggo och Elton. Sen så sprang jag iväg ropade på dem tjoade och sen så ropade jag " kom då" Och barnen släppte dem och oj vilken fart de blev på dem. Och den som kom först fick ju även skinka först vilket de älskade! :)) De gör att hunden blir mer pepp och sugen på att komma fram fort!! 
Om ni vill kan jag lägga ut en klipp på när jag gör dessa övningarna med hundarna så får ni själva se! :) Komentera i såna fall!

Sen så var de rejällt trötta och jag förstod dem då de var både varmt och mkt jobb för hundarna. men de var kanon väder och jag hade inte tagit några kort så vi gick ner till fotbolls plan igen. Och de fick busa! Några bilder blev de ju på sötnosarna! :))
Nu är jag helt slut och njuter i fulla drag av att bara sitta här i sängen med tre små trötta men nöjda hundar efter en intensiv dag! Jag är nog lika trött som dem :)) Varje promenad var cirka 1 tim och jag har vart ute i 5 gånger vilket blir cirka 5 tim. Detta har sätts sina spår man ser tydligt linjerna i från min sommar klänning haha! 
 
Ha det alla!!!

Viggo

Nu är Viggo här!
 
Ja nu är lille Viggo här! Vi var hemma runt 15:30 och de är såå roligt att ha honom här! :) Hundarna kommer fint övrens med honom. Jag och hundarna gick på en promenad i bergen där busade de lite grann men än så länge är det ju så mkt som är nytt för honom och han måste få landa. Så vi tar de i hans takt! Men så snart så kommer han nog känna sig som hemma detta är en säker liten kille precis som Elton :))
Visst är han sööt!? :) Fler bilder kommer efter hand men jag kommer ha mkt att göra med alla tre med träning promenader så det kommer inte bli några superlånga inlägg eller upptateras ofta! 
Ha det!
 
 

RSS 2.0