lite till

Ja sen så gick jag på en liten foto runda med båda hundarna! :)
Elton fick komma ut i det fina vårvädret idag :)
Ser ni det fina lina spänet han har på sig? Det har han fått från karin Mossberg :) Tack spå mkt spänena var jättefina och underlättar för Elton :)
Här ser man tydligt Eltons skor han har på sig. annledningen tilla att han har två skor på sig är för att han går bätte då. Dock är dessa lite stora storleken är S men pälsen gör mkt och han fick inte plats i XS. Så ibland tappar han tyvärr nån sko.
Det var verkligen underbart väder ute!
Hundarna nere vid hamenen
Me love this pic so cute!!! <3
Och Amadeus så klart
Min stora prins och lilla prins<3
Innan denna lilla foto promenad har jag tränat båda hundarna och nu efter den lilla fot rundan var det dags att ta det lungt en halv timme.. Sen gick jag och Amadeus ut i naturessevatet med Lisa också. Att man vill ut oftare har nog med det goa vädret att göra! :D Så underbart att gå ut och hundarna inte är jätteskitiga
Lyckliga Lisa!
haha bus! :D
Det är inte alls samma tempo på hundarna när inte Elton är med. Lisa har börjat bli mer vuxen känns det som. Tror hon snart är 1 år. Vi saknade Elton på promenaden!!!
lite bus
stranden...
<3
Havet var alldeles spegel blankt!
Amadeus kommer springandes på stranden
massa musslor
Visst är de söta på denna bild ser ut som de tänker att de ska pussa varandra :)<3
Finisar
Hittade denna mussla som fick vara med på en bild
Amadeus grävde en liten grop som var kall och skön att ligga i. Tyvärr skuggar jag bilden
Denna bild gillar jag här ser man verkligen Amadeus härliga färger som han har! :)
detta är all is som är kvar på ers van där vi bara för några veckor sedan gick på.
Sötisar
Jag och Amadeus! kameran inställt på slutar tiid.
/Sara och hundarna

vår!!!

Ja nu tror jag äntligen att våren är här! Underbart älskar våran :) förutom en sak jag är pollen alergiker så ibörjan kan det vara lite tufft med ögonen som rinner och näsan som kliar. Men annars är helt klart våren den bästa årstiden om ni frågar mig!!!
Om ni undrar hur det gick hos vetten har Elton fått en salva som ska smörjas morgon och kväll + skor att ha på sig utomhus så inte nya bakterier kommer in. Men han är redan nästan som vanligt :) underbart att se när ens husdjur går mot bättrings vägen. Han hade alltså en infektion i tassen. Han får ta det lungt i några dagar till men sitter inte inanför kompost galler längre!!
Första promenaden gick jag och Amadeus med Madelene och Elina som har hundarna på kennel maxfield
det kommer bli en hel del bilder så får nog göra flera inlägg ifrån vad som har hänt idag vi börjar med denna promenad!
Den yngsta hundarna Lova och Ida väntar in de andra!
Några av hundarna bara två fattas Irma och Frosty och min lilla Amadeus
Denna bild är lite rolig här ser man lite av färgerna som finns på filden är inte så bra på färgerna. Men ajg gissar på att det heter Ida leverbrun Lova svart och Irma liver roan. Hoppas jag hade ngt rätt :)
Full fart med glada hundar! :)
Här kommer den minsta i gänget och även den enda hanen :) Vilken dröm för honom att gå runt med massor av tjejer själv hihi
hoppa över det höga gräset är skoj!
Misa är så vacker! :) Titta på henne vad oskyldigt söt hon ser ut <3 Synd bara att min hand är med på bild..
Anadeus kan också stå på två ben
Kompisarna :)
Det här är Lovas sanna jag springande som en galning :-)
Misa <3
Ida badar ser ut som hon njuter!
Irma också :P
Haha Misa då
Colingen Misa! :) Med glasögonen utan glas som Madde hittade ute i naturessevatet.
haha åhh vilken härlig bild!
Min lilla sötis i bergen! :)
Jag vill ha godis! :)
Misa väntar in oss. Duktig tjej :)
Bada är ngt dessa hundar älskar =D
Lova är som en liten båt det ska badas och det är mkt!
Liten stegrande Ida :)
Misa hämntar godisar som jag kastade ut
haha galnare bild kan man knappast få
musslor
Ska jag bada nu matte? =) Gilalr verkligen denna bild!
Titta vad fint det speglas
Nu tar han sig ett litet dopp :)
Jag hittade en häftig mussla dock lite trasig men häftig färg!
Nu fick det räcka med badandet..
jad et var bilder från den första promenaden snart kommer ett inlägg till

En video från idag

Här är en liten video från när Amadeus letar godis i trädet. Han var lite trött så efter att detta kanske var 4 gången han gjorde detta. Så topp var han inte på sen hade ju inte matte det vanliga goda med sig korv! http://www.youtube.com/watch?v=T7LAjF0uQis

Söndag

tråkig rubrik va? jag kom inte på ngt som passade bra in på det som har hänt idag. Jag vaknade vid 08:00 ungefä gick upp och tog ut Elton hade stora förhoppningar på att det skulle vara som gott som borta i med att det nästan var det igår. Men inte idag ville han inte sätta ner vänster framtass riktigt. jag blir då fundersam hade tittat under tassarna sen innan men hade inte sett ngt.
Men idag tog jag tu med det igen och ja det var ngt där. Huden var iretterade och det var gult klet runt om trampdynan så antagligen en infektion.. Pusst vad jobbigt precis när haltandet hade börjat gå över så kommer det här.. Det är riktigt jobbigt just nu och egentligen har jag inte sån stor lust att blogga om det heller.
Det vi har gjort är att tvätta rent såret sen har vi sätt kompresser och en strumpa över. Så att inte fler bakterier kommer in och sen så har han fått på sig en tratt så han inte slickar eller tar bort sockan.
Usch det kan inte vara lätt att vara hund att alltid vi människor gör saker som de inte förstår. Eller inte kan säga att de har ont. Men nu hoppas jag verkligen att det ger med sig.. Vi håller alla tummar och tassar som går här hemma. Vi har fått tid till västra imorgon då båda hundarna ska undersökas Elton för sitt sår och haltande (kanske lite höns mamma men hellre det säkra för det osäkra)
Imorse var jag ute på en promenad med Amadeus och Lisa så här blev bilderna!
Detta får mig att må bra! Att komma ut och slippa se lille Elton där hemma och må dåligt (inte extrement men ändå så han föredrar att ligga och sova) Men det var en saknad att inte ha med sig det lilla svarta trollet<3
Amadeus med en utav favorit sakerna kongen
Mammas kille! <3
UNDERBART med vår! :) Min favorit årstid
Vi gick ner till stranden
Hundarna tog idag årets första dopp i havet inte dåligt
Eller aa på denna bild kan man ju tro att Amadeus bara står och dricker men båda två badade tassarna :)
Finaste Lisa och Amadeus <3
Är det inte för söta? :) Man ser på dem här att det har badat lite gran men snart kommer det säkert bli mer. Amadeus gillar att bada :)
lite bus på stranden kan ju aldrig skada
Springa och springa! :)
Att hoppa över stockar är både bra för kropp och balans sinne :) Jag är ju väldigt noga med att mina hundar inte ska bli för tjocka. Så ibland går matte på ställen där man får kämpa lite extra. (anledningen till att noga är enkel hundarna mår bättre och minskar risken för sjukdommar) precis som oss människor
Amadeus har varit lite stor ett tag men nu har han börjat bli riktigt fin! han är ju kastrerad och det är en nackdel hundarna lägger ofta på sig lättare,
Hundarna uppkopplade på träden
Vad ligger man så fint för och väntar? 
Jo på att matte ska göra färdigt godis träder. Lisa var lite änslig över att det gick en annan hund längre bort och hade inte tid att koncentrera sig...
Mums
Här jobbar båda hundarna tsm och det är så skönt för det blir aldrig bråk mellan dem när det gäller godis.
Här är dem så nöjda så efter promenaden :)
Och så till den lilla Elton. Han ligger inte inanför kompost gallret hela tiden men han vill så gärna springa omkring och det funkar ju inte. Det jag gör för att han ska bli trött och framför allt nöjd är att aktivera honom mentalt. Jag vet inte hur många toa rullar han har fått för att ha ngt att pyssla med.
Vi hoppas på att allt blir bra med honom snart!<3
Vad händer nu då? jo jag är barnvakt och hundvakt men bara för ett barn. Så det blir väl att ta det lungt här hemma vill inte lämna den lilla för lång stund. Så senare ska jag försöka att hinna med ett bad åt Amadeus :)
Ha det!

dags för en uppdatering?

ja det är nog dags. Vad har hänt jo en del man kan berätta om men inte inressanta..
Vill först och främst tacka Karin Mossberg för de fina rosseterna och spänerna du skickade till Elton! :) Super snällt utav dig Elton tackar och bugar.
Kan sedan säga att i detta inlägg kommer inte bli några bilder varför? jo för att jag inte har tagit några bilder eller jo jag tänkte ta idag på vardagslydnads kursen.
Jag laddar kameran och packar ner allt innan kursen och vad händer? Jo minnes kortet sitter kvar i datorn hmm inte så smart. nej men jag satt redan på färjan när jag märkte att det fattades.
så det får bli nästa gång. Det gick riktigt bra på kursen det var lite sånt vi redan hade gjort som Elton klarade galant då vi fortsätt med detta efter att valpkursen tog slut. Sen så var det lite annat som var nytt han klarade också det jättebra förutom en grej som jag aldrig riktigt tagit tag i om jag ska vara ärlig.

Att hunden ska sitta utan att resa sig upp inte heller av störningar så det är det vi får jobba vidare på. Han kan till och med ställa sig på två ben ibland eller sitt vackert när jag böjer mig ner för att ge honom godis. Så ja där behöver vi jobba om man säger så..
Sen när det gäller Eltons sträckning så blir han bättre eller så kanske det bara är jag som inbillar mig? :S Han var iallfall med på kursen fast vi tog allt i lungn takt. Även där vill jag tacka Karin Mossberg igen. Om jag inte hade fått all hjälp och råd av henne hade jag nog varit pank på att gå till vetten hela tiden.
Idag så har vi haft kalas för pappa och albert släktkalas de fyller så tätt. Så hundarna har fått mkt uppmärksamhet och många barn har gett dem goda saker vilket uppskattas mkt!
Tror det kommer färska bilder imorgon vet att det blev ett trist inlägg men nu ska jag se på tv och ta det lungt.
//: sara

sträckning

Det känns dom mkt händer med min lilla. Nu har han antagligen sträckt sig. Vilket inte skulle vara så konstigt med tanke på att han springer som han har eld i baken ibland när vi är ute. Det är ju lätt att de trampar snett eller så då.
Så nu ska han får vil i två dagar ordentligt innan kursen börjar med praktisk lektion på lördag. (då i koppel) Så det borde gå bra. Men nu får han bara gå ut och kissa och sen in igen.  Så jag ska passa på att träna mkt det från vi gjorde på valpkursen så att vi ligger lite steget föra.
Vi träffades ju igår jag var den yngsta av människorna. Och jag hade även en utav de minsta hundaran i storlek fans en cavier också.  Det verkar som vi kommer få göra lite sånt vi redan kan t.ex. koppel träning (har vi aldrig haft problem med) SUCK! Men men jag sa att jag ville träna fölsamhet, samarbete, och aktevering mest!
Och mkt av det tycket kursledaren var bra så en del kommer vi göra :)
Det gick jättebra att ha med honom på kursen han lyssnade satta sig ner när jag sa det och satt kvar. Gnällde inte eller ngt super duktig! :)
Slänger in en gammal valpbild på honom!
En klar valpfavorit bild <3 bara 9 veckor gammal och nu är han 9 månader gammal

helt sjukt

idag så träffar jag inte lilla Amadeus fören 22:00 helt sjukt! Bara för att man bor på en ö... Jaja får ju träffa Elton en stund och vara med honom. Jag vill ju lägga mkt tid på mina hundar men, tiden finns inte alltid eller ofta när man går i skolan med mkt läxor.
pust.. Får mysa en stund med honom iallfall <3

Imorgon gäller det!

Imorgon börjar Eltons vardagslydnads kurs! :) Ska bli så SKOJ!!!! Taggade är vi. Morfar kommer med honom till hundskolan då jag inte hinner hem och hämnta honom innan kursen börjar.
Egentligen behöver inte hundarna vara med första gången för att det är teori. Men jag vill se hur Elton klarar av passevitets träning då vi har tränat en del på det!
Här är min lilla pälstroll! Ja ovårdad i pälsen kommer han vara då jag inte haft tid vart så mkt med plugget. Men men det är ju insidan som räknas :) Kommer nog bli en prommis med bara honom i torslanda nån stans då teorin är i två hela timmar! Så väl pinkad är bra om han är.
OBS kameran ej med denna gång då de flesta inte kommer ha sin hund/valp med sig. Men den kommer säkert följa med en annan gång.
Vi hoppas på att det kommer bli en bra kurs och att vi lär oss mer! :-) LÄNGTAR!

så trött...


Så här gött log Elton och sov nästan hela kvällen igår och småsprang i sömnen :) Jag själv känner samma sak fast på morgonen istället för kvällen. Kl 08:00 är alldeles lagom att stiga upp men tiigare usch!

Fotorunda

Hej igår var jag på fotorunda med Amelia här kommer bilderna från igår :) Var lite trött så han inte lägga upp så gör det nu!
Ja det blev lite smått och gott! :-) Vissa bilder är fotograferade utav mig och vissa av Amelia :D

svar på frågor

Tack Lina för att du frågade ngt det var snällt :)
Lina om fråga på:
Här kommer några frågor:

- Vad har du för framtidsplaner tillsammans med hundarna? Några hundsporter?

- Skulle du kunna tänka dig att tävla i någon hundsport?

- Vad vill du arbeta med i framtiden?

- Hur kommer det sig att du valde just Amadeus och elton ur valpkullarna? Eller var det mest slumpen?

- Finns det någon hundsport du verkligen inte skulle vilja prova på?

Här kommer svaren:
Hmm ja agility vill jag ju verkligen satsa på med Elton. Men jag vågar inte planera för mkt för då blir jag så besviken om det inte blir av. Sen så hade jag gärna velat testa frestayl med Amadeus :)
Ja det finns många jag mer än gärna hade velat träna i bara jag har en hund som är motiverad till arbetet! Men de som jag känner på en gån att jag skulle vilja testa på är:
agility
frestayl
fly ball
vallning
lydnad (kanske)
sök
Det är de hundsproterna som ligger mig närmast nu. Men detta tänker jag mig även med andra hundar.
Det jag vill arbeta med i framtiden är att ta hand om omplacerings hundar. Som kanske har blivit varnvårdade, misshandlade, övergivna, ägaren har blivit sjuk och kan inte ta hand om sin hund eller ändrade familje förhållanden.
Jag skulle vilja träna upp dessa hundar till att bli trygga individer som skulle funka i en familj. Alltså ge dem en andra chans i livet genom att hitta ett nytt toppen hem åt dem.
I Amadeus fall. Så var det så att jag bad uppfödaren hitta en valp som skulle passa oss och jag ville gärna ha en ljus hund. Hon rekomderade två st en sobel hane (Amadeus) och en svart hane (Angus) De båda var lunga och trygga åt bra. Då valde jag Amadeus för han stack ut lite i kullen med sin färg sen så gillade mamma honom mest. Och sen så sökte han mer kontakt med mig. Jag träffade han när han bara var 5 veckor men det var först när han var 8 veckor som jag bestämnde mig. Jag väntade på Amadeus i cirka ett halvår så jag fick vara med och hålla kontakt med uppfödaren enda sen löpet till en leverans klar valp.
När jag skulle skaffa nästa hund. Så var det inte tänkt att det skulle bli fören sommaren 2012. Jag var inne på BBHC och tittade på valpar som hade fötts. Och då var det en liten han valp på 15 veckor som inte hade hittat ngt hem ännu. Han var black and tan. Jag vill denna gången ha en mörk hund.  Jag och mamma frågade och vi ringde uppfödaren men typiskt nog var han redan sålt för 2 veckor tillbaka. Jag blev först besviken då jag verkligen hade hopp och sen arg varför hon hade låtit anonsen suttit kvar när han redan var såld. Men hon frågade sedan vad jag sökte och jag sa att jag ville ha en mörk hane.
Och då tipsade hon om isfolkets kennel där det var två svarta hanar som ännu inte hade fått hem och var snart leverans klara. Jag ringde dit och pratade med uppfödaren fick en bra bild av henne vi bestämnde träff. Då var kullen 7 veckor fyllda. Jag sa att jag vill ha en aktiv hund som gillar att arbeta. Och de visade sig att båda passade. Men jag valde Elton trots att han hade överbett för att han sökte mest kontakt med mig.
Det finns väl ingen hund sport jag avskyr. Eller jo hund hetsning men det är ju förbjudet här i Sverige. Men jag har aldrig varit förtjust i någon form utav jakt och inte heller WP

fråga på

Idag till imorgon kl 14:00 får ni fråga mig om vad som helst! Jag ska försöka svara på det mesta och det är bara roligt om ni frågar. Ni får ställa flera frågor
Ps: ser ju att det är flera st som är inne och läser bloggen (ser ju inte vilka ni är) Så det hade vart skoj om ni ville fråga! :)
Första gången jag hälsade på Amadeus 5 veckor var han där lilla plutten! <3

Blir så glad! :)

Jag blir så glad när jag ser denna video. Och vilken dröm det hade vart om jag och Elton en gång kunde vara på my dog och visa upp agility :)
http://www.youtube.com/watch?v=LYTG1KnsUb0

Elton på äventyr i stan

Idag åkte jag och Elton ju för att träffa klasskambraterna för att gå en promenad i slottskogen. Jag vaknade av att det var sol utanför huset yes! Äntligen en dag när man ska gora ngt skoj och de är fint väder :) Sen så cycklade jag och Elton ner till färjan jag på cyckeln och han i cyckelkorgen. Han älskar verkligen att åka cyckelkorg :)
Sen när han skulle gå på färjan var inget problem. När vi väl var på färjan så var det inga problem heller han satt på ett säte och tittade ut.
Här sitter han.
När vi skulle gå av färjan så stod bussen redan där och jag som inte var säker på när den gick. Så gick vi på direkt men bussen var läskig där ville inte Elton gå upp så jag fick lyfta honom. När bussen väl går 10-15 min efter så kom jag på att han inte hade kissat på länge. Och då skulle vi åka 1 timme och 30 min cirka. Feg som jag var fick han sitta i mitt knä. Han hade problem att ta det lungt på bussen skulle titta ut genom fönstret klättra på mig. Men ngt gnäll eller skäll var det inte. Och när vi kom till ICA maxi i torslanda somnade han äntligen.
Vi mötte klasskambraterna vid slottskogen och åkte spårvagnen till slottskogen.
Geree och Indra :)
Elton :)
jag och Elton
Geree igen :)
Finisar :)<3
Min fina kille! Han var dagens minsting både i strolek och ålder.
Lady :)
Texas :)

Texas igen:P
Bianca :)
Stor och liten
Min lilla kille utanför getinhägnaden!
Indra tittar in på getterna
några utav de andra djuren
Efter promenaden så åkte vi tillbaks till centrastation. Jag och Hanna hade inte bråttom så hon följde med mig in till Arkens zoo. Hanna har schäfer tiken Indra(se längre upp) Vi kollade på lite olika det var nära att jag köpte ett huttra fast det fanns inte i Eltons storlek. Sen så hittade vi runt läder i färgerna vit svart och rött. Inget av dem blev det då jag tyckte svart var tråkigt syndes inte och vit påminde om fästinghalsband och rött var för tjejigt. Sen så hittade jag ett jättesnyggt halsband som var halvstryg i svart läder med nitar på. Det var dock inte lika roligt när man såg priset 495 kr..
Det var det inte värt att lägga nästan hela studie bidraget på det. Och sen ville jag ha ett halsband som inte skulle trassla in sig i pälsen. Och då kom vi fram till att kjedja inte var det bästa.
Då hittade vi det. Blev så glad när jag såg det (ni kommer få se bild längre ner i inlägget) Det var snyggt syns även om man har en hund med mkt päls och ett bekvämnt halsband för hunden att ha på sig. Och det trasslar inte in sig i pälsen sen är det ett halvstryp som jag gillar mkt.!
Sen så var det så att jag skulle köpa lite löst hundgodis. men så ser jag att det bara finns några få sorter jag frågar då varför det har så lite. Och hon svarar:
- Det är en ny EU-lag vi får inte sälja lösvikt längre.
Jag tyckte detta var jättetråkigt att höra. För jag tycker det är skoj att kunna plocka det man själv vill och bestämma hur mkt man vill ha och sen är det billigare.  Men men det fick bli en liten påse med små hundben som fanns i flera olika smaker. Vet sen innan att de gillar detta har haft sen förut några med laxsamak. Jättebra godis för att träna med!(bild kommer längre ner i inlägget)
Sen så sa de i buktiken ifall jag köpte ngt för 12 kr till så skulle jag få en stämbel och närmare att få en gratis påse med godis. Jag gjorde då det och Elton fick ett litet ben som ska motverka tandsten bara för att han var så duktig.
Det enda som var jobbigt var väl att han drog lite mer än vanligt. men han tog allt bra. Stod fint och tittade på mig när vi skulle gå överstället. Sen all trafik tog han också bra! Jag blev förvådnad för att det var hans första gång. Superduktig- Och i slutet ville han leka med Indra. Och Hanna blev mkt populär pg.a av sina kötbullar haha :9 Det var en mkt lyckad dag!
Elton på bussen på väg hem(han har sitt nya halsband på sig) Trött kille tittar ut.
Ja trött var han. Det var många som tyckte han var söt! Både jag och Elton sovde hela vägen till Burö. Som tur var kom vi på en direkt buss.
Väl hemma var Amadeus glad över att se oss :) Var glad när jag hörde att han varit ute på två härliga promenader kunde jag bara mysa med dem och ta det lungt! :)
Eltons snygga halsband! Små glitrande stenar som tur är sitter det jättehårt fast. Så fint älskar det! Ska nog köpa ngt liknade till Amadeus:)
Godiset jag köpte!
Elton blev så glad för sitt ben! Det var han värd med tanke på vad duktig han var :)
Imorgon är allt som vanligt min kompis kanske kommer. Sen så blir det väl en härlig morgon promenad:P

<3

Sheltie är en ras som jag älskar tror det kommer bli en sheltie nästa hund(planerar ju naturligtvis in hund än det kommer ta flera år) Men man kan ju alltid drömma :) Jag är ju en sån som gillar hanar mer än tikar.
Jag vill ha en svart vit hane med en vit strimma vid nosen som går upp till huvudet. Annledningen till att jag vill ha en annan ras är så att jag vill testa en annan ras också. Jag älskar havaniasen och det kommer jag alltid göra.
Men vem gillar inte variation eller gott och blandat? :)
http://www.youtube.com/watch?v=8_oPfoTen3k&feature=related
Superfin video me love!!!

snö bolleväder

ja i natt hade det snötat en del. och det var snö bolleväder precis det jag inte hoppades på... det och slask. Och vad innebär snöbolle väder? jo för oss som har nån bichon-hund inebär det att det fastnar snöbollar i pälsen.
ofta sätter de sig i benen och magen. Har ett kort på Amadeus när han är jättebrebent pg.a alla snöbollar. med de kan även sätta sig i ansiktet t.ex.
Men det gör inte att vi inte ger oss ut :-)
Det var en jättehärlig promenad men inte alls lika skoj tyckte hundarna när jag var tvungen att skölja av dem. Ni såg ju själva på bilderna men jag är förvådnad över att det inte blev mer än vad det blev speciellt med tanke på hur Elton kutade runt.
Han blev jätteglad när han såg snön.
Har idag varit ute två gånger till i naturessevatet (fast då endast för träning) Första gången var Ester med och hjälpte till med inkallning då Elton inte stannar skärskillt länge. Han flög fram och satte sig fint på min väntstra sida dock för långt ifrån benet och försöker verkligen rätta till detta med det är inte lätt. Sen var det även lite kontakt övningar.
Hade tänkt träna på lite trix också håller just nu på att lära honom " gå och lägg dig i korgen" och det går jättebra men jag var lat och sket i det idag.
Sen så gick jag och Ester ut med Amadeus och jag tränade inkallning fast Ester behövde där inte vara med för att han stannar av sig själv. Vilket är väldigt skönt. Han är lika taggad inför inkallningen som Elton. Jättwskoj att se hur de gillar att arbeta. Men sen gjorde vi kurra gömma över hela ET. Först två gånger fick han se. Men så kom jag på att han alltid har hittat jättelätt och det kan vara skoj med lite utmaning. Så denna gång vände jag honom om så han inte kunde se. Och när jag sa leta då var han verkligen taggad och sprang hit och dit men han stannade även upp och luktade på marken och i luften. Det tog längre tid än vanligt men han klarade det! Och såklart fick han massor av beröm :-) Duktiga killen kan spela in nån gång kanske så ni får se hur koncentrerad han är!
Sen så nu ikväll så har jag och Ester bakat. Blev en mys dag med syrran på alla hjärtans dag! Skoj att hon har samma intresse som mig. melker och mamma var också med fast det var jag och Ester mest!
havreflarn och choklad muffins mums! :-)
Vad händer imorgon då?
Jo imorgon ska jag in till gbg med Elton och ta en hundpromenad med några iklassen! Självklart kommer kameran vara med. Och annledningen till att jag bara tar med honom så är det för att han behöver mijö-träning och i med att Amadeus kan vara lite stissg. Vill jag inte att Elton ska bli lika dan.
Det är lätt att den lilla hunden reagerar på samma sätt om de umgås ofta. Ochs en så är det enklare att bara resa med en.
Ha det alla!

första lovdagen!

yes idag var det första lovdagen så skönt! :-) Första dagen har varit super bra och jag njuter i fulla drag!
Först på morgonen så var jag ute med hundarna bara ett varv runt rörö så tog inga bilder då.
Men sen ringde jolin och frågade om vi skulle ut. Bilderna från våran promenad
Tog bara med mig Elton på den promenaden då jag tkr det kan vara bra att han får vara ensam ibland utan att Amadeus är med. De lär sig mkt av de äldre precis som barn.
Men sen var jag och Amadeus på en promenad med Elina och Misa. Elton skulle i vilket fall som helst inte kunna följa med på denna promenad för Misa löper nämligen. Amadeus brydde sig kanppt om det (han är kastrerad)

Mocca och Viggo bus

Jag fick som sagt några jättefina bilder på majilen av Karin på kennel http://www.callunavias.se/ på hennes fina hundar Viggo och Mocca som busar i snön :-)
Vilken liten sötis! Hundarna var snyggt iordning gjorda syns tydligt på hans fluff. Så fin kille kan kanppt tro att det är valpen som jag såg första gången jag hälsade på Elton han har förändrats så mkt. Det har ju Elton också fast det har inte jag märkt hehe. Skoj iallfall att få bilder på charmtrollet! :)
Detta ansiktet ska vi ju inte tala om hur fin han är! :) Vill beskriva denna hund med ord vad jag tycker om honom men det går inte. Känner bara att jag tittar på en skönhet! Blir så sugen på en brun havanias varje gång jag ser Mocca!<3
full fart pälsen bara flyger
Sen får man ju busa också :) Viggo ser ut att tycka om det!
Snyggisar :)
Så fina. Tänk att nu ör det inte lång tid kvar tills Moccas och Candys valpar kommer! Så spännade :)

en toppen ute dag

Tänkte först visa en söt mysbild på Amadeus sen igår.:)
Sen bilderna från idag på morgon promenad vi var redan ute vid halv tio :) det var stårlande väder solksen som en kall vårdag!
ja ni ser ju
Hundarna hade inte varit ute i bergen på väldigt länge utan vi har mest varit på Et. så idag var det inte det vanliga att springa som busar utan här skulle luktas och undersökas.
hundarna i bergen
Amadeus kommer smått springade när man ropar
Det är bäst att hålla koll på matte hon har ju godis
haha Elton då. Jag vill ju ha honom som agility hund i framtiden (har naturligt vis inte börjat träna än då han är för ung) Men idag när jag kallade på honom fick han så bråttom så istället för att springa över det lilla gräset hoppar han högt över. kans vovve :)
Elton väntar in Amadeus
hundarna har byggt upp en bra balans så nu är det inte alls tveksamma på isen som de var i början.
Om ni undrar varför det är så många bilder på Elton så är det för att han springer runt lite här och var medans Amadeus mest går vid mina ben.
när vi kom oss ner till möddan var det rätt mkt snö för att vara här och nu.
Snyggingarna i skogen!
Fulll rulle ska det var tkr elton
Finaste killen<3
När jag kom hem tog vi det lungt jag älskar att vara hemma när jag vet att alla andra börjar komma sig ut i naturessevatet och veta att jag har fått ha det för mig helt själv hehe :) Hundarna fick leta lite godis.Vi mysde och såg lite på film satt vid facebook m.m.
Sen så gick jag ut för att träna Elton. Det vanliga trix, kontakt och inkallning. Vi finslipar alltid på allting som kan bli bättre!
Det bästa med Elton är att han fullständigt skiter om nån går förbi på vägen när vi tränar uta fokusserar verkligen på mig! Sen så lyssnar han jättebra på sitt namn är en frammåt kille som har mkt bus och älskar att träna :)
Det negativa med honom är att han har alltid så bråttom om man ber honom stanna kanske han gör det. Jag hinner än så länge gå 2-3 m bort längre går inte men vi jobbar på det. Och sen typ om jag ber honom lägga sig ner så ställer han sig jättefort upp ser nästan ut som han gör arm åhh kommer inte ihåg vad det heter nu men hoppas ni förstår.
Men han är verkligen en underbar hund men tror inte att han skulle passa världens soft potatisar även om han är en havanias.
Sen efter han träning busade vi lite.
Pinnar är populära som ni ser hehe :) Den sista bilden ska jag ha som avatar på BIF. Vet du inte vad BIF är? Jo BIF är en förkortnint på "Bichon i fokus"  En internet sida där du kan be om råd hjälp eller bara skriva av dig om något roligt av din bichon dela med bilder m.m. Jag är medarbetare där jättehärliga medarbetare och sjatvärden också. Trevliga och hjällpsamma. Sidan är GRATIS att vara med på. http://bichon.ifokus.se/?
Sen så kom Elina precis förbi när vi hade busat färdigt och det var dags för Amadeus att göra samma träning.
Amadeus straka sida är att han är superlätt hanterlig han tkr ju inte allt är kul men han accepterar det. Lär sig lätt. Är alltid lätt att ha med sig på buss m.m Även han är en jättego hund.
Det negativa med Amadeus är att han är lätt distraherad. Lite skygg som kan göra att han inte är sig själv. Kanske inte lika lekfull, eller glad. T.ex. så tar han nästan alltid ner svansen om han kommer på ngt ställa där han inte varit och är svår att få att vilja träna.
Men båda hundarna är som sagt underbara på olika sätt <3
Sen så gick vi ner till hamene och tog lite kort där.
Här brukar man åka båt på sommar eller bada känns rätt konstigt.  Jag ville gå ut till rammen berget därborta. Men nej det fick jag inte för mamma och Elina ville inte heller. Var lite trist hade vart häftigt att gå över havet bort till ramen och tagit kort där :-)
jag och Ida
Me and the dogs! :)
Glada Ida
Vad gör man inte för lite godis? :P
Amadeus :)
Ida
knas Amadeus
Jag vill ha godis :)
Fina Ida denna bild tkr jag mkt om ! :)
Jag och Amadeus.
Sen så var kl rätt mkt vi gick in tog en fika och tittade på harry potter.
Ida och Elton lekte fint! Ida la sig ner så Elton skulle kunna leka med henne jätte bra duktigt tjej :)Bra träning för Elton som inte är så van vid stora hundar.!
Sen så blev det mys med alla vovvarna och Elina. Elina bakom kameran såklart.
Puust äntligen klart det går inte fort att blogga om man har många bilder.. Och att man lyckas att klicka på krysset när man har kommit halv vägs är inte så lyckat.. Har fått några superfina bilder på majilen också men tar det imorgon nu ska jag upp och ta ngt och äta :)
Ha ett bra lov alla som är lediga för det ska jag ha!!!

inga bra bilder idag

hej idag på promenaden hade jag med mig kameran dock inga bra bilder förutom dom på is och jag har börjat tröttna om is och tror även ni har börjat tröttna men har inget annat att bjuda på...
Har idag annars tränat hundarna och städat mitt rum mysig och rolig dag även om det inte låter så :-)
'
en fisk
haha titta Eltons bild skrattade gott när jag såg den första gången X)
BYE

fluff bollar

Jag hann båda hundarna även om jag tog några pauser innan jag gick över till Amadeus så grejade vi det gött! :-)
Elton
Amadeus
Så visst blev det underbart fina? :-) Amadeus är så sööt nu när jag kunde ta och sätta upp hans lilla päls i en söt rosett. Och Eltons vackra päls I lovet it! Längtar tills Amadeus har så lång igen. För oss havanias ägare har det varit en väldigt snäll vinter i år för våra pälstroll. Ingen kramsnö som gör att våra hundar får snöbollar över hela magen och benen så det inte kan röra sig. GÖTT! Bara för jag säger detta kommer det säkert komma massa. Imorgon så ska jag stiga upp 08:00 så jag hinner vara ute i naturessevatet innan alla andra.
Tar med mig kameran så nya bilder kommer nog :-)
Tjaoo

bad

Nu ska jag snart bada hundarna först står Elton på tur då han behöver det mest men sen ska jag även försäka hinna Amadeus
.

YES SNART ÄR DET LOV

ja nu snart är det lov, sista dagen imorgon sen när lovet börjar ska mkt mkt mkt tid läggas på hundarna! :-)
Tränade dem lite ikväll typ 20 min per hund. Sen så kom jag på en grej som jag inte gjort på jättelänge... Lägga godis i flaska, karton eller toa rulle som hunden får jobba med att få upp. Jag försökte först hitta toa rullar men det fanns inga så tog små kartonger.
De här tog jag en te låda som hade ett runt hål i sig som jag täppte igen med lite pappaer. Och se en varma koppen som ajg bara vek ner i kanerna. frolic godisar ligger där i. Alltså behöver detta inte vara något merkvärdigt och det jättebra för hundarna!
Amadeus fick den lite svårare varianten.
Det gick ju bra :)
Elton grejade han med :P
Det som gäller när man gör detta är att hålla koll så hunden inte får i sig papper eller kartong som kan vara dåligt för magen. Och sen att de blir stökigt.
Testa enkelt billigt roligt och bra träning för hunden / hundarna :-)

skol trött

jag är så skol trött nu vill bara hem HELA tiden... Skönt med lov nästa vecka dock kommer det väl gå mkt snabbare än de vanliga veckorna. En bild tagen på mig och Amadeus igår passar in så jag känner mig. Bilden är tagen efter skolan av mamma.
Amadeus gillar att ligga nära

Detta vill jag göra

Detta vill jag göra med Amadeus han kan redan en del av trixsen som de visar i klippet :) B.la slalom och snurra men jag håller just nu på att lära honom gå mellan benen samtidigt som han ska ha kontakt gå faktiskt väldigt bra nu backar han ganska fort också :-)
http://www.youtube.com/watch?v=7rZYFGfEy0Q&feature=mfu_in_order&list=UL

Aktiverade hundar

ja som rubriken lyder så är mina hundar ordentligt aktiverade idag. Och jag tro även att hundar som har blivit aktiverade = alltså hjärngympa och motion mår bättre än oaktiverade hundar. Detta tror jag även gäller alla raser.
Även om jag har en hundras som inte kräver mkt alls tror jag de mår bättre om de får arbeta med både huvud och få springa av sig.

Dagen började med att vi gick till naturessevatet!
hade kommit lite snö under natten
trötta killar efter promenaden.
Efter det tränade jag i trädgården med dem inkallning kontakt trix var det mesta men även lite leta godis och så fick de testa sitt akteverings spel :)
Sen så var det lunch och sen så tog vi det lungt hundarna var nöjda och jag pluggade och satt lite vid fb :)
Sen så var det samma veva igen med träning fast typ bara 15 min eller nåt och bara trix :)
Och efter det så gick vi en liten promiss! Ester var med och vi gick till lekplatsen och vi fick en rolig ide.
men först några andra bilder. Hundarna blev helt stela ett tag och vad händer jo en svart katt springer över vägen. Passade på att ta ett kort. Men i med att jag inte har nått långt som objektiv så kunde jag inte få en närmare bild än så här...
finisar
Jo iden var att på gungbrädan på lekplatsen låta hundarna göra detta:) (OBS om du vill testa detta ha stor uppsikt över hunden ha gärna en hjälpreda  och du måste lita på din hund mkt om det skulle hända hunden något så kommer den komma ihåg det länge)
Ester gick nära Amadeus hela tiden som ett stöd och jag står och håller i andra änden så brädan inte åker ner utan jag tar ner den super sakta.(bara för att hunden inte ska bli skrämnd.) Vi lyfte även upp dem de första gångerna.
Det gick superbra!
Sån duktig kille!
Sen var det Eltons tur han var lite mer försiktig men det gick.
Kan säga att han inte gick ner helt själv utan ester gjorde det försiktigt.
Sån duktig liten pojke!
När jag stod och grejade lite med kameran ser jag hur brädan åker ner av sig själv och vips så står Amadeus framför mig och viftar på svansen :) Båda hundarna tyckte det var riktigt skoj!
Så mina hundar är nöjda och glada idag :) En aktiverad hund = en lyckligare hund (vad ajg anser)
Min kompis har skrivit en bra artikel om aktevering det står att de är för JRT men vilken hund som helst kan ju ha nytta utav den :) Gå in och läs så får ni bra tips
http://jackrussellterrier.ifokus.se/articles/4f26e31388f4720854001b52-vardagsaktivering-inomhus?discussions-1

varför ingen uppdatering?

Det har inte blivit nån upptatering då jag i fredags kännde att jag mådde piss trodde först det var blodförgiftning på G men inte. Var darrig i benen kunde inte stå upp i 5 min ens. Var varm i pannan tung i huvudet äcklig smak i munnen och ont i magen och huvudet. När jag kom hem började det rejällt jag hade blivit magsjuk fy fan vad ajg hatar det. Usch så har inte orkat med så mycket idag var jag ute en liten runda med några i familjen i vergen. Men mådde jättedåligt när jag kom tbx. Inte en enda bild orkade jag ta under promenaden och det är ju inte vanligt för att vara mig.
Så under nästa helg kommer det säkert fler inlägg det är ju lov då också :)
Hittade denna lilla godning när jag skulle gå och lägga mig och sova :) Så denna bild bjuder jag på! Amadeus fick ett bad senare på kvällen iallfall det behövdes han blev så fin! <3
Nu hoppas jag bli av med denna skit magsjuka blir alltid så lätt sjuk på vintern har varit borta mkt från skolan nu. och stannar hemma imorgon också för att man ska ju vara hemma 48 timmar efter kräkning. och de ahr ajg först varit på månad eftermiddag.
Men men nu tar vi nya tag och hoppas denna vecka och helg blir bättre :) För denna helg var den hemskaste på läääänge.
Ha det alla!

ute med bus hundarna

Idag gick jag en promenad med vovvarna med även med Lisa en hund som jag passar ibland eller bara går ut och går med när det inte passar för ägarna :) Hon är en blandis mellan bichon havanais, bichon frise, zhit shu och Lhasa apso. Ett riktigt litet charm troll :)
Idag när vi kom ut så kom en lös springande hund fram utan ägare. Som tur var kom den framför mig så jag tog bak alla mina tre hundar som var lite spända över att en hund kom så plötsligt. Amadeus muffade upp sig lite vilket han kan göra när han är med andra.
Elton ställde sig bakom mina ben och var osäker drog åt andra hållet antagligen vill han därifrån.
Lisa stod blickstilla och bara stirrade på hunden.
Jag sa bestämnt till nej hunden lyssnade inte men då sa jag nej lite högre och stampade även med foten i marken. Och då stannade han faktiskt. Jag visste ju vilken hund det var Kasper den 9 månaders blandisen. Vet att han har i sig finsk lapphund och grayhound men något mer finns som jag inte kommer ihåg.
Hur som helst kom ägaren fram och kopplade sig hund. Och tackade för att jag hade sagt till hunden. (kan säga att jag blev jätteglad har hänt förut att folk bara blivit sura) Men jag har ju ett ansvar att hundarna jag har med mig. Ska få ha en härlig promenad utan att andra hundar kommer fram och kan göra de osäkra/eller arga.
Och på Elton syndes det verkligen att han ville därifrån han är inte så van vid stora hundar och gillar dem inte heller.
Här är dagens bilder!
Om man säger så här det var ett kärt återsende. Hundarna har inte kunnat träffa Lisa för att hon har löpt. och Elton som älskar henne ville så gärna para sig med henne. Fick säga till honom om och om igen han hade ju bara det i huvudet typ. han var idag Lisas lilla skugga.
Lyckliga hundar! :-)
En nya favorit bild på hundarna :) Så fina och lyckliga.
Här är det full fart! Mina hundar har ibland svårt att hålla Lisas tempo då hon har längre ben. Men skoj har de för det :)
ja ni ser ju!
Full fart farmåt X)
Nu tar Amadeus över leken :)
De ser så lyckliga ut. Ni ser ju själva att Elton är i rumpan på lisa hela tiden...
Fina vovvarna :)
De är så fina allihop! Är så kär i dem <3
Fina söta Lisa vad jag har saknat fig precis som hundarna :) Hon ser lite ut som en powder puff när hon är så kortklippt vid ansiktet.
Äntligen så kunde man gå ut på ers van! Eller jag kunde också hundarna tvekar inte till detta :-)
Fina Amadeus vacker spegel bild!
krock
busiga is hundar!:)
Min lilla egna flock :) Tycker de är mycket mysigt att ibland ha tre.
snyggingar! :)
Elton lyckades brotta ner Lisa hon ser inte skärskillt nöjd ut...
Får ni aldrig nog av spring era busar? =)
Amadeus hittade en pinne att gnaga på...
Fina dom är
haha när vi kom ut på isen igen. Så hade Elton brottom så han sprang rakt egenom vassen utan att tänka sig för haha :)
Jag tänkte först ta med mig Lisa hem då ägarna hade mycket och göra men det skulle aldrig funkat Elton var som sagt på henne HELA tiden. En gång så stod han och jucka i luften brevid henne. Jag hade sagt till honom flera gånger men där kunde jag inte hålla mig för skratt X) haha :D
Elton blev riktigt trött efter promenaden det ser man på honom lilla killen :)
Efter en lång dag promenad är det bästa man kan göra att gosa med lill-husse tycker Amadeus iallfall<3
passade på att bada Elton idag. Visst blev han fin? :)<3
Min underbara lilla troll! <3
På lördag börjar melodifestivalen jag har ångest för jag vet inte vad jag ska se melodifestivalen eller gladiatorerna? Gillar båda pogramen väldigt mycket varför är de tvungna att ha dem samma tid? Men ajg tror faktiskt att de får bli gladiatorerna. Har saknat det pogrammet mycket genom åren och nu är det tillbaks ja det får bli det :3 vad ska ni välja?
Ha det bäst allihop!

svar på kommentarer

Här kommer svar på de komentar jag fått
Nya bloggen blev fin! Bra att ni tog med er ida tillbaka!!
Madelene

Tack så mycket vad glad jag blir. Klart hon skulle med kunde ju inte lämna henne där.

Frida om Välkommen till min nya blogg:
Jättefin blogg o supergoa hundar! 

Kramis*
Tack så mycket ja det är alltid goa kramisar <3

Lina om Finaste killarna:
Vilka gulliga bilder =) Sötaste killarna!
Tack så mycket :) Lika fina som dina killar!
Lina om Stora mandlar:
Så skönt att han inte mår dåligt iaf! Hoppas nu att penecillinet hjälper och att mandlarna blir normala ;)
Ja det är riktigt skönt! Ja det hoppas jag med :)

Lina om Eltons halvsyskon:
Fy sjutton, havanais valpar är väl nått av det sötaste som finns. Den sista bilden på Viggo var grymt söt.
Nej det finns nog inget sötare:) Havnias valpar= sötaste som finns hehe :)<3 Ja den bilden älskar jag med så snygg är han!


Vad glad jag blev

Blev så glad när ajg läste denna arktikel på hundar i fokus gå in och titta så får ni se varför! Skrattande
http://hundar.ifokus.se/articles/4f259fb1d3b4fd507000250d-arets-hund-vinnare?discussions-1

RSS 2.0