Pattela resultatet

Pattela kollen färdig! Resultatet blev 0/0 ua så lycklig och glad över detta= inget fel alls!:) komentar från vet var:
-starka bra musklade ben! Något för smal men en väldigt trevlig liten hund som uppträde jättefint på bordet :))
Bättre än så här kunde det ju verkligen inte gått så skönt att fått gjort det nu. Och vi är anmälda till en nybörjar kurs i agility i Agusit så roligt! :D Underbart att fått gjort det min fina kille han var exemplarisk på bordet och fick sedan lite godis av vetten :)

:(

Blev inte riktigt som jag tänkt mig är på sista färjan som går till rörö nu och är hemma 18:45 (SUCK!) men nu är jag iallfall färdig med allt plugg. Frågan är bara om jag ska vara så duktig att jag badar båda hundarna? Hmm det får vi se för det tar ju som sagt sin lilla tid..


Plugget

Gör ett snabbt inlägg nu för kommer inte hinna när jag kommer nog inte hinna när jag kommer hem. Var tvungen att vara kvar extra länge i skolan igår så jag var inte hemma förens 20:45 helt sjukt!! Nu har vi inte mkt kvar av arbetet och jag hoppas att jag ska kunna komma hem innan 18:00 tiden kan ju alltid hoppas :) i såna fall ska Amadeus få ett bad det behöver han.. Bjuder på en bild där han ligger på min vätska. När jag såg honom var jag bara tvungen att ta kort sötisen :))


Hemma och är sjuk

Bilderna är tagna idag!
Hej hej idag har jag varit hemme ifrån skolan då jag fick fruktansvärt ont i magen på kvällen och kunde inte somna förens 03:00 på natten :( Inte alls kul hade kramper som gick upp och ner som en bergochdalbana! Så jag var så fruktansvärt trött så jag valde att stanna hemma hade aldrig orkat med skolan idag. Dock var ingen hemma och hundarna ville ut. Så jag fick tvinga mig själv ut i bergen ingen var där ute så hundarna kunde busa så mkt de ville. Och härligt väder var det :) Vi var kanske ute i 2 timmar för att de skulle nöja sig. Sedan har jag typ sovit och dörren har stått öppen så de kunde gå in och ut som de ville. Elton blev väldigt rastlös där ett tag så jag gick ut och gömde lite godis. Och nu sitter jag här inget matgont iallfall inte än. Så hoppas jag kunna gå till skolan imorgon! :)
Bye

Vatten är kul

BILDBOMB!
'
'
'
Ja nu fick ni minsann se JÄÄÄTEMÅNGA bilder. Idag efter vi tränat agility och lite annat smått och gott så gick jag och hundarna och hämtade Lisa. De var så härligt att se henne igen alla tre hade saknat henne. Hundarna hade superkul och busade som bara den när vi kom ut i naturessevatet. Jag kommer bara skriva en kort text då klockan är mkt och jag är trött.
De var underbart väder ute och vi var ute länge minst 2 timmar. Elton och Lisa sprang mot ET och jag sprang åt andra hållet de brukar komma tbx. Men de gjorde de inte s¨jag gick efter och där var båda hundarna i vattnet och bara njöt.  Jag lät de busa och ha det så roligt och många roliga bilder blev det! :)
Hoppas ni tkr om dem. Och jag förstår dem att de vill bada nu när de är så vamt och de sprang som galningar innan de hoppade i vattnet. Elton simmade för första gången idag :))
Ha det så bra alla!

Agility

Ja nu i morse körde vi lite agility. Elton som inte har kört det många gånger och är som gott som nybörjare (han kan inta alla hundrena än) Visar verkligen framfötterna och verkar tycka att det är superkul :)  Han satsar högt när han hoppa och springer redan nu genom tunneln. Han är verkligen duktig så därför hoppas jag inerligt att han inte ska ha pattela på torsdag när han ska testas. För om han inte har det så börjar vi en nybörjar kurs i agility. hade var grymt!
Amadeus stod och gnällde/skällde som en liten tok bara för att han ville vara med. Så när han hade lugnat ner sig fick även han göra några hopp.

Viggo

Viggo Eltons helbror var idag hos vetten och kollade så han inte hade pattela, ögonlystes och kollade så hjärtat lät bra. Så här blev reslultatet:
Pattela 0/0, ögonlysningen u.a och hjärtat u.a
Bättre resultat kunde det ju inte bli! :) Goa bullar det jag hoppas jag får sammar resultat på pattelan nästa torsdag är det dags! Så sjukt nervös även om jag aldrig har märkt något tecken på att han skulle ha det .
Om ni vill läsa mer om vad pattela är läs här http://vilavallarens.50megs.com/patellaluxS.htm
Men nu säger vi grattis till Karin och Viggo! :) Underbart att allt stod så bra til^^

Elton badar

Ja idag då.. Jag kom hem och åt morfar hade varit ute med båda hundarna bergen. Och i med att det var så mkt att ta in för Amadeus igår ansåg jag att han kunde ta det lugnt man kan jämföra de han gjorde igår med en människa som springer ett långt lopp. Både kropp och huvud var trött efter alla intryck. Även om Amadeus inte höll med om det fick han vara hemma. och sover nu gott så nöjd är han. om man är i gång med sin hund för mkt kan den bli överstimulerad vilket lätt kan leda till stress som kan leda til


Elton gör slalom

OBS: Det blev ngt krångel när jag skulle ladda upp videon så samma text kommer två gånger hoppas de var ok. När vi väl var hemma så fick Amadeus ta det lugnt resten utav dagen han var helt slut! Men Elton däremot ville gärna hitta på bus. Och sökte kontakt med mig mkt så jag tänkte att jag kunde köra lite trix. Och jäklar vad laddad han var i slalomet som han älskar gjorde han fel bara för att han var så taggad men han är så go han skäller och gör fel bara för han har så bråttom och tkr det är skoj! :) Så


Elton får ett litet bus ryck

Ja det blev många videos på Elton nu känner jag. Men han var rätt pigg när vi kom hem och jag tackar inte nej till att busa med honom :) När jag vattnade blommorna så hör jag ett konstigt ljud och vänder mig om. Och ja godis galen som han är hade han tagit godis burken och gått i väg med den. (jag belönar alltid med en liten godis efter att de har blivit borstade eller klorna klippa för de gäller ju ändå att ligga stil och de tkr jag de är värda en liten godis bit för) Som sagt busig är han som tur var


Lära sin hund hoppa genom benen

Jag tänkte starta en ny katigori som ska heta "trix skolan" Där jag kommer lägga upp videos hur man lär sin hund olika trix både lätta och svåra. Vad tkr ni om den iden? :) Jag börjar med att visa hur man lär sin hund att hoppa genom benen.


Elton gör slalom

 

När vi väl var hemma så fick Amadeus ta det lugnt resten utav dagen han var helt slut! Men Elton däremot ville gärna hitta på bus. Och sökte kontakt med mig mkt så jag tänkte att jag kunde köra lite trix. Och jäklar vad laddad han var i slalomet som han älskar gjorde han fel bara för att han var så taggad men han är så go han skäller och gör fel bara för han har så bråttom och tkr det är skoj! :) Så honom tränade jag en stund. Här är en liten snutt där han gör slalom i sitt rätta jag. Jag blir så glad när jag ser denna video på glada Elton! :))


Uppvisningen

Här sitter han med sina fina uppvisnings kläder!
Ja då var det dags för uppvisningen. Det var mkt folk och djur. Jag skulle ju haft en video och mamma filmade in allt bara att hon filma upponer :( Så tyvärr blir det inget av det. Så jag får berätta istället.
Det var jättevarmt idag och som vanligt blir Amadeus lite stressad när han är i stadsmiljö.  Och var ibland lite svår att få kontakt med men jag är nöjd med dagen ändå. Jag ta vatten på brösten mage och låren många gånger på honom för att han skulle hålla sig sval. Vi skulle ha 3 uppvisningar totoalt (då det kom och gick folk hela tiden)  Alla uppvisnigarna gick bra men oj oj oj vad seeg han var på den sista. Han var så trött av värmen och mijön så han orkade knappt. Så den sista gången så visade vi bara det han tkr är roligast.
Popliken blec inapade när Amadeus hoppade upp på ryggen! :)
Applåderna var inga problem de tog han som de inte var någon fara alls. Nu är han helt slut efter dagen och det förstår jag med tanke på mijön värmen och alla människor som vill hälsa på honom.(ibland ville han och ibland inte och de fick människorna aceptera) Men jag är jättenöjd med honom för att vara första gången han uppträder borta lös och i denna värmen. Han gjorde konsterna som han kunde dock inte med så mkt driv som han brukar men han gjorde det och de var de viktigast :)Man kan ju inte kräva att de ska kunna allt med glans seanst han var med i skolan var i höstas. Och om han ska bli riktigt van måste han vara i stan många fler gånger. Men som sagt jag är helt nöjd. De var verkligen roligt att visa upp honom och i med att de gick så bra trots värmen och mijön så får jag ännu mer lust att tävla i freestayl han är ju anmäld till en fortsättnings kurs ska bli så skoj! :) Att tävla eller visa upp för publik vill jag gärna göra igen. Fast de hade vart ännu roligare att ha hela planen ensam och så man får glänsa lite extra :)))Vi visade nämligen upp alla trix samtidigt eller ja de som kunde trixen ex när vi skulle visa slalom så visade hundarna slalom som kunde slalom. Han fick många komentarer ang sin keps :)
Jag gjorde ett häslo koll på Amadeus i skolan som treorna höll på med. De kom folk som bara var och tittade för att häslo kolla sin hund. Helt gratis och i med att de är i elever som går i trean är de ju nästan klara om bara några veckor så de kan ju detta!  Han fick U.A på allt vilket betyder =utan anmärkning alltså var det inget fel på Amadeus så de behöve anmärka blev så glad när jag fick se lappen :) underbart att veta att allt var så bra!^^
Elton fick vara hemma med mormor och gå härliga promenader istället då det var enklare så.

Från skitig till ren!

Före bad
En blöt liten vovve nu har man bara borstning,föning och att klippa klor kvar..
Annledningen till att det ser lite tort ut på vissa ställen är för at jag har torkat han med handuk..
Halvt färdig vid framsidan
Som gott som färdig på benen och magen
Amadeus tkr det är mysigt att bli ompysslad! :)
KLAR!
Amadeus har fått sådan lång päls nu så han kan få mitt bena hela vägen!
En bild bakifrån. Kanske låter fel men hans rumpa och bakben blev så fina och fluffiga så jag var bara tvungen att ta ett kort :))
Liggande framifrån så fin blev han!
Närbild fluffig och fin blev han <3
Min snygga kille vad jag älskar dig min lilla hund!
Amadeus är bara för grym om jag säger:
- Upp med svansen så tar han upp den!
Mammas kille det <3
Sittande från sidan
Bilderna frick verkligen speciellt ljus idag. Det var nog för att jag tog kort precis när solen skulle gå ner. Men det gick bra ändå jag blev helt ok nöjd :)
Idag så har vi tagit det lugnt har pluggat och vart ute med hundarna fyra gånger. 2 gånger enskilt med varje hund tränat kontakt följsamhet och skvallerträning medans vi gick. Sen har vi vart ute i bergen också. Annars bara lugnt. Imorgon är det uppvisningen vilket kommer bli så skoj!
Ska försöka få det på film men är inte säkert att de blir så tyvärr beror på hur mamma står :S
Har badat Amadeus och sen har jag vart i trädgården solat och läst "Härliga hund"
Ja det var väl lite i från idag.
Nu taggar jag och Amadeus inför i morgon!

Vändningar

Sommar känslor med ny planterade blommor! Amadeus tar och luktar lite :)
Min underbara lilla hund vad fort hans päls växer gosig som en nalle är du! <3
Spanar
Jag och min stora bebis <3
Jag och min lilla bebis <3
solar..
Elton <3
Hoppa över barn är roligt! :)
Dagen blev inte riktigt som planerad när jag kom hem. Jag åt borstade tänderna på hundarna. Tog kort i trädgården. Elton var inte alls på humör för att ta kort idag i värmen det var ju 23 grader varmt! Så jag förstod att han inte ville vara i solen med den jättepälsen och som är svart på köpet.. Så de flesta bilder blev dåliga för han försökte smita i väg.. Men två bilder blev det bättre än inget :))
Sen när jag skulle träna hundarna så åskade det.. Och precis när jag kom ner till parken för att träna så börjar de blixtra så det var bara att vända hemåt så fick vi träna hemma. Det gick också bra fast jag älskar att vara ute och träna + att det finns flera störningar. men det gick bra :) Amadeus kan allt som en dans inför onsdagen så jag oroar mig inte ^^
Sen så gick jag ut i trädgården och gömde lite korv vilket var uppskattat. Nu ska jag ta och titta på nån film och ha det gött! Hoppas ni med får det!
/Sara

På väg hem..

Jag är nu på bussen på väg hem. Kommer vara hemma 16:50 det är verkligen låångt om man ska pendla till stan:/ Det som händer när jag kommer hem är att jag ska träna Amadeus inför pogrammet som vi ska ha på onsdag uppvisningen alltså :)) sen får vi se vad dagen bjuder på :) Ha det gott i det fina vädret !


Fina Elton <3

En bild bomb på Elton som nybadad! :)
Han blev så fin efter dagens bad. Blev riktigt nöjd faktiskt men det tar sin lilla tid<3 Jag vet inte om jag inbillar mig men det känns som han har fått mer päls efter jag har börjat använda alla pulver schmpo och balsam som Karin tippsade om. Känns och ser ut iallfall :))

kommit hem nu..

Ja nu är jag hemma eller det har jag varit ett bra tag nu.. Sedan fyra cirka. Det som händer när jag kom hem var att jag hämtade hundarna och oj va lyckliga de var när de såg mig :)) Så tokigt glada de blev^^
Jag lämnade ju hundarna obadade. Så nu när jag fick tbx dem märkes det att de var dags för ett bad.. Elton fick göra det idag. Då Amadeus får göra det på tisdagen innan vi ska ha en trix uppvisning för skolan (min klass ) För skolan fyller 10 år och lite annat kommer hända. Ska be nån i familjen att filma våran lilla uppvisning så ni på bloggen också kan se :D
Jag har köpt lite saker som Amadeus ska ha på sig på uppvisningen i morgon ska vi träna samtidigt som han har det på sig så han vänjer sig. Ni får se på onsdag var det var för ngt om jag orkar blogga :D
Sedan gick jag och badade med Elina.
Det var en snabb liten upptatering efter vi kom nu tänkte jag ladda upp bilder från Eltons bad! :))

fundering över ny ..

Jag har lite funderingar över en ny heather men är inte säker vad jag ska ha.. :/ Men ska försöka få en ny inom de närmsta. Är just nu bort rest och har inte hundarna med mig. Därför kan jag inte upptatera om ngt kommer hem i morgon! OCH JAG LÄGNTAR SÅ MYCKET!!

Elton

En liten video om Elton :)


Elton öppnar paket

Här öppnar Elton sitt paket :))


Hundarna firar Eltons födelsedag!;)

Här får hundarna tårta som är gjord utav plättar med god fyllning av skina, ost och korv^^ + allt pulver som de ska ha i sig för pälsen hundarna tyckte det var mkt gott! Jag är fortfarande hes det är df jag inte låter så glad df låter jag småbarnen sjunga vilket de klarar utmärkt! :))


Dagens äventyr

Ja dagens äventyr var ju att fixa de där namnbrickorna. Och när jag kommer fram till Arkens zoo i nordstan så har de namnbrickorna men har ingen sån apparat som de skriver in texten i. Det stod att det skulle ta 7 dagar att göra färdigt. Sen så skulle man även betala porto.. Och jag tyckte inte det var värt det att betala pengar för ngt som inte ens kommer i tid till hans födelsedag..
Först tänkte jag köpa en leksak då vi har jättemkt godsaker till hundarna. De ligger och gnager på varsitt ben nu :)) Men sedan kom jag att tänka på att han har sina favoriter och det är nästan bara de han leker med. Så då tyckte jag inte det var värt att betala nästan 100 kr för ngt sådant..
Men de sa att backa plan kunde ha det att det var det närmaste. Envis som jag är åkte jag dit, dock är jag inte den bästa när det gäller att hitta där. Men det gjorde jag^^ Jag beställde två st en till Elton och en till Amadeus. Lika bra att köpa till båda nu när de var så krångliga att få tag på. De fixade det kanske på fem minuter snygga var de också. Från familjen får Elton en liten aktevrings boll som jag hittade för endast 59 kr + en godis påse med små bitar som man enkelt kan lägga i akteverings bollen för 25 kr. Lamkött smak var det tror han kommer älska det. Tyckte jag hittade en riktigt fynd för att vara akteverings bollen. Så bollen och godiset är från resten av familjen medans namnbrickorna är från mig. Amadeus frick sin på köpet 80 kr st kostade det.
Jag kunde ju såklart inte vänta tills i mörra att sätta på dem så jag gjorde det idag. Tidig present fick han.
Som vanligt tar jag korten åt fel håll... Men men snyggt blev det och mitt mob nr på baksidan riktigt nöjd blev jag^^
Och Eltons snygga båda två om ni frågar mig :)
Titta vad fint det syns på Amadeus
Väldigt suddig bild. Men här är det lilla födelsvovven som i mörra blir 1 år :)) Jag ska slå in bollen och så ska det vara lite godis i blir spännade att se vad han tkr om att öppna paket sist han gjorde det var ju i jul :) Och en tårta ska bakas också^^

köpa present

Idag efter skolan ska jag gå in till Arkens zoo och köpa ngt roligt till min lilla kille som blir 1 år i mörra! :)) Ska försöka köpa..
En hund namnbricka till honom! Riktigt fint och bra ifall ngt skulle hända. Tänkte skriva hans namn och mob nr ifall ngt skulle hända. Så kan man ringa och säga att de har sätt min lilla buskille^^
Annars om det inte finns där får det vänta och då köper jag ngt annat till honom :)

Snart 1 år..

Ja nu är snart min lilla kille 1 år gud vad fort tiden går. Men nu när han är fullvuxen innebär massor av skoj. Pattela testet är bokat den 31 maj och om allt går som det ska så kommer vi snart börja en nybörjar kurs i agility. Jag ska gå in i djuraffären efter skolan i mörra och se om jag kan hitta ngt roligt till hans födelsedag :) Som är om två dagar! Ska jag baka en tårta till honom hur den ser ut får ni se :))
Ja man kan ju säga så här han har förändrats hehe :))

Havanias grabbarna kör A hindret!

Här är när alla tre grabbarna kör A hindret alla var superduktiga! :) Föreutom Elton nu det sista jag var absolut inte beredd på att han skulle hoppa då han inte gjorde det innan. Men men vi ska jobba på. Dock låter jag inte klock då jag är så hes. Men killarna var duktiga och försökte! :) Trots att det var ett år sedan Amadeus gjorde A hindret så kom han ihåg det så tydligt och tyckte det var superskoj. Algot visste precis hur man skulle göra och gjorde det som en dans :) Och Elton gjorde det super för att


Från helgen som vart

Hej här är en bildbomb på helgens bilder.
Linas fina JRT Sigge!
Algot och Amadeus båda av rasen bichon havanias. Tkr de var rätt lika varandra i storlek :)
kram haha eller inte :D
Alla tre! Elton i lång päls Amadeus i kort och Algot i mellan lite charmigt ^^
Stiliga grabbar! :)
En liten Elton!
Amadeus på A hindret
Duktiga killen!
Sötaste Algot på A hindret!
Lina tränar aglilty med Algot och det syndes att han visste hur man skulle göra!
Elton på ett A hinder för första gången i sitt liv!
Mina förhoppningar är att kunna tävla med om allt går som det ska! Först ska han pattela testas! Vilket jag har bokat en tid till :)
Mina snygginar<3
Amadeus hoppar över däcket!
På söndagen var vi och tittade på en lynads tävling klass 2
Amadeus spanar på hundarna som tävlar
Alla tre sötisarna! :)
Står fint
Amadeus! :)
Elton :)
Och en till bild på alla tre! :)
Första dagen jag kom till Skillingaryd så gick vi först till hundklubben för att träna agility. Men vad händer jo några stolar hade kommit för. Så vi kunde inte öppna dörren. Vi tränade då lite annat så som lite inkallning trix m.m. :) Sen åkte vi ut till skogen och gick en liten runda det spö regnade (bilderna i skogen är inte tagna sedan fredagen=)
Sedan på lördagen begav vi oss till havanias träffen! Det var en bit att köra cirka 2 tim. Det spöregna även den dagen vi hade inte tur med regn. men som tur var hade de fixat en inomhus hall! Dock blev det skitbilder där ocj det är annledningen till att jag inte har några bilder att erbjuda..
Men iallfall det började med att vi gick en poängpromenad. Ex på grenar köttebulle Amadeus kamade hem en tio poängare där alltså det högsta :) Sen havanias race där hade jag också Amadeu vi vann inte men han sprang till mig duktiga killen! :) Annledningen till att jag hade Amadeus på båda grenarna var för att Elton har så svårt att koncentrera sig när tikarna är med.. Kåtbock som han är.. Han började luft jucka bakom en tik. Det var massor som brast i skratt bättre det en tvärtom . Men vad jag skämdes. Lollo en uppfödare:
-Han måste ju bara få bli pappa. Jag:
-Han har överbett.
Hon tyckte det var synd men i med att hon sa så måste hon ju tyckt att han var fin bortsett från överbettet :D Roligt att höra. Det hade vart så skoj om Elton kunde bli pappa att få se hans små valpar. Hade vart jätteroligt. Men fakta är fakta han har överbett och ska df inte användas i avel!
Jag hade ju en liten uppvisning med hundarnas trix och det gick super. Folk blev impade vad de kunde och frågade hur man lärde ut de olika trixen. Sen var det en kille som frågade om han fick trixa lite med Amadeus han blev nog inmapad av alla hopp han kunde! :)
Amadeus tyckte det var skitroligt. Och det som var så häftigt var att några hundar sprang fram när jag visade trixen men ingen av dem brydde sig utan koncentrerade sig fullt på mig. Träning ger resultat =D Underbart att allt slit och träning lönar sig. Vilket alltid är ett + om man vill tävla i framtiden! :) Jag gav min bloggadress också så nu hoppas jag få fler blogg följare. Men det var så roligt att visa upp vad de kunde och hundarna tyckte de var lika skoj!
Dagen slutade bra och vi begav oss hemåt. Och gick till hundklubben för att se om nån hade fixat med stolarna men icke. Så vi använde de två som var ute däcket och A hindret.  Dagen slutade super! :))
Sen på söndagen var det tävling på klubben lynads tävling klass två vi kollade en stund. Man blev så impad de var så duktiga och de flesta hundar gjorde precis som de skulle. Fick lite lust själv att prova. Men vad petigt de är med allt! Men vi får se nu blir det agility för Eltons del om han inte har pattela och Fresstyle kurs är bokad för Amadeus en sak i taget. Sen åkte vi ut till skogen en sista gång och denna dag var det faktiskt sol underbart! :)
var bara tvungen att lägga upp dessa bilder på alla fina priser som vi fick efter poängpromenaden. Tack snälla för den roliga träffen vi längtar redan efter nästa! :)

Snart drar vi

Nu är hundarna badade väskorna packade. Vi är laddade inför fredagen och helgen. jag går först till praktiken och slutar 12:00 när vi egentligen har lunchrast. Farfar och farmor kommer då med deras bil. jag rastar hundarna fort och sedan åker vi vidare till jönköping. Ska bli så underbart kul! Först på fredagen åker jag och Lina + alla hundarna Algot,Amadeus, Elton (havaniaerna) och Sigge (JRT) Och tränar agility sedan en promenad så hundarna får busa med varandra :) sen hem och dagen efter hundträff med Callunvias kennel och Ispärlans kennel (de är dem som har annordnat det hela) Då ska jag visa lite trix med mina hundar som de andra ska få se. Så roligt att de frågade :)
Kamran är laddad och jag ska försöka fånga så många hundar jag bara kan! ^^
Ha det alla!

Amadeus städar för första gången

Här städar min hund Amadeus för första gången. Han är verkligen svår motiverad av leksaker och det är därför jag inte låter klok bara för han ska tycka det är kul ^^ Problemet är att han släpper föremålet alldeles för fort oavsett om skålen är under honom eller inte.


Amadeus städar för första gången

Jag har fått i läxa att lära hunden ett trix. Och jag visste inte om detta fören igår då jag frågade några kompisar. De hade tydligen fått reda på detta via hundakademin som du hade praktiskt (alltså att man får ta med sig sin hund och träna) Då hade de haft aktevering vilket jag älskar men jag var i växsjö då och hälsade på choklad valparna.
Men iallfall de hundarna skulle ha testat på var:
Slalom (Amadeus kan)
Hoppa över benet (Amadeus kan)
Buga (Amadeus kan)
sitt vackert (Amadeus kan)
backa (Amadeus kan)
Sen kloss träning vilket vi gjorde första gången i går och det gick super! Han var så duktig :)
Putta på en boll har ännu inte testat
och sen städa vilket han inte kan. testade det igår och det gick sådär. Amadeus har inget värst intrsse för att han leksaker i munnen men jag provade med en boll. Dock så släppte han den jättefort ovasett om skålen var under eller inte.
Jag är verkligen en nybörjare när det gäller att lära in detta trix har aldrig gjort det innan Amadeus är lite som en försöks kanin. Men jag älskar utmaningar och vi gör så gott vi kan mer kan man inte göra.
Annars så får jag väl visa nån utav de andra trixen han kan. För han kan ju en hel del hehe :))
Men iallfall här är videon. Jag låter hemsk på den men det är bara för att han ska tycka det är roligt. Och de är annledningen till varför jag kastar godiset också.
Nu har jag väntat på att videon ska laddas upp i snart en timme jag visar den på bloggen så fort den har kommit upp lovar. Nu har ni ju fått en liten upptatering iallfall! ^^
En gamal bild på Amadeus när han var 6 månader. Vackra killen! :)

...

Upptatering kommer i eftermiddag..

Elton busar

Elton blev lite busig nu på kvällen sötisen :) Så lycklig över sina leksaker!


Elton

Elton är så söt. pga av sitt överbett så smakar han när äter sötisen :) Överbett är inget man vill ha på sin hund men han är ju så söt med sin lilla tunga!


håller på..

jag håller på att försöka ladda upp två video klipp på Elton från idag. Men det går verkligen i snigel fart kan hända att videona kommer upp en annan dag.. :(
Har ju glömt visa denna vackra bild på Eltons hel bror Viggo :)) Detta kort är tagen efter ett bad han har sån otrolig vacker päls man blir ju avis. Men hans matte på Callunvias kennel är ju extremt duktig på detta så och det syns! :)
Snart är de 1 år gammla tiden går fort. Jag ska baka en tårta till Elton ni får se den sedan när han fyller år den 16 maj. Skoj att ha kontakt med någon från Eltons kull. Från Amadeus kull har jag tyvärr inte kontakt med någon. Sist jag träffade hans sysckon var när de var 6 månader vilket var ett bra tag sedan..

Pollen

Som ni säkert har märkt är det inga bilder från dagen och annledningen till det är att jag inte kan gå ut utan att ögonen rinner som bara den. Jag är pollen alerkiger och just nu exploderar det. Alla löv kommer på träd och buskar folk börjar klippa gräset.
Så aa det är svårt för mig att vara ute. Var ute och tränade hundarna i morse i parken så det blev en liten promenad dit. Annars så har det vart stilla idag så fort jag gått ut så har ögoen börjar rinna. Tänkte bara gå ut i trädgården och gömma lita korvbitar men det gick inte.. :(
Sen har jag haft ont i magen idag så jag har sovit från 14:00 till 16:24 så hundarna har verkligen haft en jättetråkg dag. Men men till nästa helg kommer det ha roligt! :))
En gammal bild på en långhårig Amadeus i en agilty tunnel :))

Bichon i fokus

Ni som läser min blogg och har en bichon hund alltså Bichon Havanais, Bichon Frisé, Bichon Bolognese, Coton de Tuléar, Löwchen och Malteser.

Om ni har någon av de raserna eller blanding i mellan så gå med! Det är gratis och man träffar människor som har samma intresse som en själv kan be om råd om man behöver hjälp med ngt ex träning eller pälsvård :)
Ju fler desto roligare tyvärr kan chaten vara lite oaktiv i bland men vi jobbar för att hålla i gång den.

Hittade denna goa bild på Elton som liten valp kanske 11 veckor. Med ett jätteben i munnes sötisen! :))

Länkbyte

Jag är väldigt öppen för länkbyte så skriv bara en komentar så kan vi länka till varandra :)

freestyle

Jag kom på att jag har glömt berätta att jag är anmäld till en freestyle kurs med Amadeus. Den startar i Agusti. Vi ska gå en fortsättnings kurs. Jag har inte gått grund men när jag frågade dem vilket som passade bäst. Så sa dem att de trodde att fortsättning passade oss bäst då grund är mest trix man inriktar sig på :))
Så nu är vi anmälda nån gång i Agusti så himla skoj! Jag ska gå på http://hundakademin.se/ ett jättebra ställe där de anpassar sig efter hunden och ägarens önskemål :) Vilket faller mig utmärkt i smaken. Har ju vart där flera gånger med skolan och jag bara älskar det. Kan varmt rekomendera det. Jag ska gå tsm med en klass kompis och hennes hund Pontus en blanding mellan chihuahua och papilon.
Längtar!!!
Detta är ett trix som man kan få anvädnig för när det gäller freestyle!

Elton busför

En bild tagen idag på mitt lilla busfrö

pälsen växer

Nästan fvå månader sedan jag klippte Amadeus hans päls växer verkligen fort

natur bilder

Några natur bilder ifrån idag.

fullt upp

Hej hej här är några bilder från dagen
haha ser ut som han försöker be eller ngt :))
'
haha jag ropar in Elton och Amadeus springer före och vänder sig sedan om. Tydligen var det enklare att hoppa över än at springa runt XD
Det jag har gjort idag. Var långpromenad ute i bergen på morgonen jag hade med mig te ut och hundarna fick grisöron. Så mysigt att sitta där ute och bara ta det lugnt och njuta av livet. Sen har jag städat mitt rumvilket tog en lååång tid. Tränat trix med hundarna mest reptiation inför nästa helg. Då jag ska iväg till en vän och hennes två hundar Algot = en bichon havanias och Sigge = en jack russel terrier. Så jag kommer dit på fredagen vi åker till hundklubben och tränar agility och dagen efter ska vi på en havanias träff. De som håller dem är Ispärlans kennel Algots uppfödare och Callunvias kennel hon som jag var och titta på choklad valparna och som även är ägare till Viggo Eltons bror!
Dom har frågat om jag kan visa upp lite trix med hundarna och hur man lär ut det kommer bli grymt skoj! :)) Får se hur vovvarna klarar den miljlön. Är mest orolig för Elton som kan ha lite svårt när många tikar är med.. Men vi ger det ett försök! :)
Sen har jag beställt 200 bilder från fuji på hundarna så klart men inte alla bilder är på mina några är på andra vovvar ni får själva se om just du får ett kort! :))
Och så har jag även gjort en lapp om att jag kan passa träna klippa klor m.m. På andras hundar som et sommar jobb har satt upp lappen i hamnen där många båtgäster tittar får hoppas att nån nappar hade vart så skoj! :))
Även om det inte låter som mkt så är det de.. Ha det gott alla!

Snygga killar!


Hundarna efter badet visst blev de fina! :) Mina söta killar

bad dags

Nu är det snart dags för bad för båda killarna kanske kommer bilder senare. Bjuder på en bild som är tagen för två dagar sedan på Elton Amadeus och whippet valpen Ritza visst är de söta! :)<3

Amadeus nya sele

Hej tänkte göra ett snabbt blogg inlägg och visa Amadeus nya sele som jag fick idag av mormor och morfar! :)
Visst är det snyggt? Ett huttra sele i blå storlek 60 lite stor där fram men annars sitter den jättebra! Så fint :)) Love it! Ha det alla

Lisa på besök

Idag passade jag då Lisa för hennes ägare är både gamla och lite sjuka om man säger så. Så de kan tycka att de är skönt att någon kan ta hand om henne i bland. och hundarna kommer jättebra överens. Det är bara det att Elton stressar så mkt och vill jucka på henne. Så jag får säga till honom OFTA. Och han har svårt att varva ner. Så när de hade busat en stund så tog jag in dem i rummet och gick ut i trädgården och gämnde små korv bitar på olika ställen de hjälpte.. för en stund iallfall. Men de hade så skoj! Elton och Lisa sprang som dårar Amadeus var med och lekte ibland men mest satt han och myste med mig eller med barnen. ägarna frågade om jag kunde klippa klorna på Lisa och de gjorde jag men när jag kände i pälsen så var det jättemånga tovor så jag löste även dem och sedan fick hon ett bad. Men Lisa är fruktansvärt rädd för fönen så hon fick springa sig torr men hon blev så fin så! Vi gick även en runda men mest så var dörren öppen så hundarna kunde gå in och ut som de ville. Jag satt ute med en tidning medans hundarna busade. OCh så klart kameran för att vara beredd på att fånga en bild! Tyckte den tog lite dåliga bilder idag men men bättre lycka nästa gång antar jag :)
Haha Lisa när hon ser något djur på tv då ska hon titta ordentilgt. Jag tittar på CM och tydligen tyckte även hon det var intressant! :)
Snyggisar idag åkte vi båt för första gången för i år :) bara en liten vända för skoj skull alltid skönt att komma ut på havet.
Ha det gott all imorgon blir allt som vanligt för mig! Med praktiken ser inte fram emot det tkr de är mkt roligare att vara hemma med hundarna men men. Får väl tänka på att det inte är så långt kvar till sommarlovet :) Och de GILLAS!

RSS 2.0