Lära sin hund hoppa genom benen

Jag tänkte starta en ny flik som ska heta "trix skolan" Där jag kommer lägga upp videos hur man lär sin hund olika trix både lätta och svåra.
Vad tkr ni om den iden? :)
Jag börjar med att visa hur man lär sin hund att hoppa genom benen.


Amadeus

En liten video på Amadeus


Bus!

En liten busfilm


Bus!

Nu är hundarna rastade och matade.. En kopp te blir de nu och efter de ett hundbad:)))


Träning av korsa tassarna

Amadeus tränar på korssa tassarna han är jätteduktig! Nu resten av kvällen så ska jag först mata hundarna sen rasta och sen ska Amadeus få sig ett bad..


Tunneln

Träning av tunneln denna video är från förra veckan! Nu kan jag lägga tunneln som en hel krok... Duktiga Elton ❤


Balanshibdret

Första gången Elton gör balanshindret dock var han väldigt trött och sen finns de ju många snygga tjejer på kursen att kolla på ;) trots att han inte fått hälsa så verkar han tro att han är drömprinsen :)) men visst är han duktig utför hindret helt korek


Den svarta busen! :-))

Ja nu i helgen har min kompis vart här och hälsat på de var jätteskoj och hundarna blev så glada över att se henne. Sen så har jag och hundarna tränat och gått på långpromenader och nån liten jogging runda där i mellan :-) Tyvärr så kan jag inte gå på rally lydnad med Amadeus de finns plats. Men jag får inte för mina föräldrar vill inte dra alla skäl som jag inte får men några är (du ska orka med allt, solarbetena då? och vi kan inte skutsa dig hela tiden) Grejen är bara den att jag vet att jag skulle orka med det! Skolan klarar jag också av har haft massor med läxor men nu har jag bara 1 kvar. Och jag hinner hem och hämta Amadeus och sen åka till kursen då den ligger så komunalt. Så jag blev väldigt sur när de sa så... Men de får bli av ist när Eltons kurs är slut för där jag går agilty kommer de inte fortsätta förens till våren. Jag vill helst inte byta då alla lär in i olika metoder och jag älskar hundakdemin de är jätte duktiga och hjälpsamma :) Sen så vet ju Anna (Min och Eltons kursledare) Hur vi jobbar och hur Elton funkar så ja de blir bäst att fortsätta där :)) Men de roliga som har hänt är att jag har blivit medlem i en brkshunds klubb som ligger i centrala gbg. Där ska jag tsm med en klas kompis och hennes söta unge japanska spets hane Ricco gå och träna tsm. Ricco är bara några få månader yngre än Elton och är ett charmtroll :-)) Han kommer bra övrens med mina hundar. Sandra går lydnad med honom så när vi börjar träna där ska jag lära henne grunderna i agility och hon mig i lydnad :) De är ju toppen ´vi kan lära varandra. Dock kan vi inte börja träna där först om 2 veckor då vi väntar på vårat bevis att vi är medlem i klubben... För där står även koder å vi kan använda oss av deras agility hinder ex. Men den som väntar på ngt gott :))) jag ser verkligen fram emot detta ska bli så skoj och att träna med en som har samma intresse som en själv. Vi kommer nog hänga mkt där hehe. Var ute och fotade lite i trädgården och Elton började busa jätte mkt med sitt ben sen ville han gärna bli fotad sätte sig på olika ställen och tittade väldigt mkt på mig. 
Mums mums =D
Sötisen håller koll på mig men man måste ju hålla ett stadigt tag om benet.
haha bus!!! 
Tungan <3
Älskade Elton! <3
haha vi har ju hård tränat på sitt vackert och nu vill han visa att han kan hela tiden XD
Några när bilder!
Och några bus bilder :D
 
haha ja busig är han minsann och de är inte lätt att få till bra bilder på honom :)))
Min fina kille som har blivit så stor! Kommer ihåg så väl den dagen jag fick hem dig och du var så liten väldigt liten för att vara hane men, nu har du vuxit till dig och blivit så fin <3
Elton i lekposition!
Amadeus kollade mest på precis som han tyckte " Är du inte klock som springer runt så som en idiot väx upp" haha goa killen <3
Ni som har hört att Elton mådde riktigt dåligt ett tag kan jag nu berätta att han har fått speciall foder för hundar med känslig mage och han är som sig själv igen alla bus har kommit tillbaka glädjen och tränings lusten är på topp! :D Vi ska tbx till västra djursjukhuset och ta nya prover då lever proverna var lite högre än normalt vi ska dit på onsdag. Och jag hoppas på att de är normala! Imon är de agility igen och vi båda är taggade :D Om ni vill veta vad de var för ngt fel på Elton maila mig då ( [email protected] ) Men jag är så glad att han mår bra igen .)
 
Ha de gott alla!

Kärleks stign


Hejsan tänkte skriva av mig och dela med mig utav dagens bilder från min och vovvarna promenad som var på kärleks stigen som den heter :)

Hundarna på en stor klippa
Det som är så härligt är att mina hundar kan komandot "upp" så ist för att gå upp för den hga klippan så visar jag bara med handen och säger upp så hoppar hundarna fint upp. Och jag står lugnt kvar där nere och tar mina kort :) Klippan är mkt högre än den ser ut att va!
Visst ser stigen rätt mysig ut. Den börjar med skog och sedan en liten än och sen skog igen och sist havet :)
De negativa med stället är att de finns massor av frö växter som gärna fastnar i pälsen och bildar sedan tovor.
Den här bilden är lite rolig man ser verkligen att lill pysen är störst^^
Sötis Elton <3
Sötis Amadeus <3
Elton spanar på några joggare längre bort.
Gäsp orkar inte mera matte :)
Hörde du inte vad jag sa elr? :)
Denna bilden kan man tro är slutet av gäspen. Men inte den är tagen en tag efter och Elton ylar faktiskt första gången jag hörde honom yla. Han hade ett vackert yl tkr jag :))
 
Amadeus i skogen.
 
Amadeus är en riktigt liten charm boll :)) Många tkr han är tkr han är mkt sötare än Elton. Hörde till och med en säga " Här kommer skönheten och odjuret ser jag" (pekar på Amadeus att han är skönheten och Elton att han är odjuret) Oj vad sur jag blev på henne! Jag tkr båda mina bebisar är fina på olika sätt men båda lika mkt värda! Eton är en super go liten hund med ett stort hjärta <3 Han är världens mamma-gris han gör allt för att få mig glad. Han somnar varje natt på min axel  och jag vaknar varje morgon av en liten puss på handen. jag skulle aldrig kunna kalla Elton för ett odjur. Han är min lilla bebis som älskar att vara med mig på allt jag gör <3
Mina fina kille <3
Hur kan man kalla dig för ett odjur de kan jag verkligen inte fatta! Du är ju så undebart söt <3

Älskade lilla hund!
I am the king of the forest! :)
I am so cool! haha :D
Elton bland massa blomor!
Finis <3
Hej Amadeus..
ett litet löv
Elton väntar in mig och Amadeus :)
Kolla in den blicken så snäll <3 Man kan inte tro när man ser sådana här bilder att denna lilla söta hund kan hitta på massa bus. Igår gjorde han ngt som han aldrig har gjort förut och jag kunde inte låta bli att skratta. Han gick in på toaletten och tog tag i toa papret och sprang nöjt runt med den över hela huset haha:) Nog för att han har fyllt 1 år då många anser små hundar vara vuxna. För mig är Elton fortfarande en liten omogen valp ibland :)

Amadeus posar fint
Denna bild blev jag nöd med även om ena örat ligger lite roligt pga blåsten XD
Elton kan också :)
Så söt <33
Min nya fb profil bild på mina snyggingar. Heter Sara Hansson på fb och accepterar de flest förfrågningar :)
En fin liten blomma
Elton utforskar
haha skarttade gott när jag såg denna bild på Amadeus när han hoppar upp för berget.
Senare på dagen var jag och Elton på agility kursen gick super duper :) de enda som är jobbigt är att han gärna har nosen nere i backen för alla tikarna tjej galen som han är men de är bara att jobba vidare. Imorgon är de skolans dag och då får man ha med hund då de var länge sedan Elton var i stads miljö så tar jag med han. Amadeus är ju med i skolan 1 gång i veckan då han är med på en lektion där vi ska arbeta praktiskt. 
Men jag ser fram emot imo när Elton ska med till plugget :)) Ha de gött!
 

Kurs

Ja idag var jag och Amadeus på kurs på lilla edet. Och han fullkomligt stressar sönder i en bil bur som han får sitta i. Vi har ingen sådan så hundarna har alltid fått sitta nere vid bena. Amadeus är inte van men jag trodde inte att han skulle orka hålla på så länge. Han var lika hemsk förra gången men jag trodde de skulle bli bättre idag men inte. Han gnällde små skällde rafsade med tassarna mot gallret bet i gallret ja jag vet inte allt vad han gjorde. Så när vi väl var framme 1 ½ timme resa så var han helt slut. 
Vi skulle testa rally lydnad vilket jag tkr ser ut att vara en rolig sport som jag gärna skulle vilja testa mer. Amadeus gjorde momenten rätt fast de fanns knappt någon motivitation. Och vi har ju tränat på vissa utav sakerna utan att jag vetat om att de ingick i rally lyndnad och då gör han de med största glädje. Men idag var de inte mkr till hund att träna med. Men jag känner Amadeus och jag vet att han skulle tycka om de. Så jag har nu skickat en inresse anmälan till "Nya varvets hundskola" som har rally lydnad för nybörjare. Så jag hoppas de svarar att de har en kurs på G: Och de som är härligt är att jag inte behöver åka så långt och sen har de en inomhus hall ifall de skulle vara jätte dåligt väder. Vilket är jätte skönt för en pälshunds ägare. Även om mina hundar har kort päls så suger de åt sig vatten. 
Som sagt så hoppas jag verkligen att de svarar med ett possetivt svar! Och om de har de så vet jag inte om jag fortsätter med den andra kursen. jag har betalat 50 kr per gång så jag förlorar ju inget om jag lägger ned. De tar hela dagen att gå kursen sen så tkr jag de är så tråkigt när Amadeus gnäller och skriker så mkt att han är helt slut när vi kommer fram. Då kanske de är bättre att åka våran egna bil elr buss som han känner sig trygg och säker i. Jag vet att man inte bör undvika de hunden har problem med utan träna mer på de. Men aa jag orkar bara inte och jag är verkligen sugen på att satsa någon sport med Amadeus! Sen så är jag även sugen på andra kurser. Och då är de ju rätt dumt att läga ner massa pengar på ngt man inte är sugen på att gå. Utan då lägger jag hellre pengarna på de jag vill,
Så nu hoppas jag på ett bra svar :D
 
En bild på mig och Amadeus från våras. Älskar dig killen <3
 
Imorgon blir de agility kurs för mig och Elton jag har höga förväntningar med tanke på att de gick grymt bra sist! Och så håller alla bloggläsarna tummarna för att jag och Amadeus får en plats på ny börjare för rally lydnad :))

Far och son

 
 
 
Ismo och Elton är ganska lika fast Ismo är mer mörkbrun.
Elton blir också sådan på sommaren och våran detta kort är tagen i tidig vår. Då hade Elton sin långa päls vilket jag saknar mkt ibland. Men visst finns de lite likheter? :)

Ismo

Tänkte visa upp Eltons fina pappa Ismo fotografen är Karin. 
Tränar för UT :) 
Sötisen!


Denna bild älskar jag! Han har sådan vacker päls och Ismo är också jätte söt<3 Elton har en sådan fin pappa..
 
En bild efter en UT Ismo var på. Resultatet blev BIR. 
Fina fina Ismo. Numera är han kortklippt. Men då Karin hade honom på foder och ville ställe så var foder ägarna tvugna att ha honom i lång päls. Han är så stilig!!
 
 

Linneas bilder

Idag kom Linnea Helander och fotade mina hundar. Efter att sett en fb status där de stod att hon gärna kom och fotograferade så kontakta jag henne fort :))
Och idag var hon här och tog många kort men har bara några då de var dem hon har redigerat klart! jag blev själv jätte nöjd med bilderna. De var skoj att träffa henne och de blev mest djurprat då båda har intresset för det :))

Visst är de fina!! Resten av bilderna kommer så fort jag får dem på min mail :D

Och på Elton skrutt så klart även han blev jättebra på bilderna :) Tusen tack Linnea de var verkligen jättesnällt utav dig. Blev extra glad för Elton bilderna då jag har svårt att få bra bilder på honom. imorgon blir de kurs för Amadeus ser vi fram emot. Nu blir de bara mys med godbitarna <3

Fler bilder från långpromenaden


Vi var först nera på starnden en liten stund jättehärligt var det!

Amadeus i skogen mysigt nu när alla färg glada löv ramlar ner :) Försökte ta kort på Elton på en sådan skogsstig också fast de blev inget han blev bara suddig trött på att min kamera tar suddiga bilder så fort solen inte är framme..

Att hoppa upp på stenar är alltid bra för balanstränign!


Här syns snyggingen nogorlunda åh min lilla prins<3
Haha jag vet inte vad Amadeus sysslade med men när jag såg han göra massa miner så tryckte jag flera bilder! Jag skrattade gott när jag fick se denna bild :D
Elton är så duktig! Han har alltid haft svårt att hitta balansen när de gäller tricket "sitt vackert" Men vi har verkligen tränat hårt han kan de ju men han tar tassarna runt handen. Men träning ger resultat hållt på i typ 4 dagar. Du är grym gubben <33
 
De var allat jag hade att visa för idag. Nu ser hundarna ut som små skogs troll massa växt förer i pälsen som har bildat tovor och de är dags för bad för båda grabbarna!!
 

Hundarnas nya kompis



Denna fina tjej mötte jag och grabbarna på våran promenad. Idag tog vi ledigit från träningen och tog en lååång promenad ist. Denna fina whippet är 6 år och väldigt glad och godhjärtad åh lite försiktig. Jag kollade in denna hund en tag och ägaren frågade om de kunde hälsa och jag sa "ja" då jag vet att denna lilla tjej inte bor långt ifrån varandra så vi kommer nog ses fler gånger. Hon var mkt försiktig men efter en stund kröp hon fram ur sitt skal och blev jätte charmig Elton älskade henne. och de sprang och busade. Amadeus satt mest och tittade på.  Äntligen har vi hittat en hundkompis som båda hundarna kommer bra övrens med. Vissa hundar kan mina hundar tycka är lite väl på. Denna hund lekte lugnt och försiktigt och fattade att Elton var liten även om han är rätt tuff :))) 
En toppen kompis!!!

lite bilder



Har ju glömt visa upp de fina valparna som Callunivas kennel har! Denna kull är efter Karins två foder hundar Siegreich Tyra & Bamse's Mocca A Dark Coffee "Teddy"


Och valparnas stamtavle namn är Callunavias Dirty Harry "Franke" (den svarta) & Callunavias Sunset Boulevard "Fjodor" 
 
Visst är dem fina på bilderna är de 5 veckor tror jag nu är de väl ngt mer. Jag hoppas kunna åka och hälsa på Karin och träffa alla hennes fina hundar! Vill ju väldigt gärna träffa hennes unga hane Olle också han har vart med på bloggen tidigare. 
Här är han snyggingen älskar hans stamtavle namn så snyggt! :) Han är nog snart 7 månader tror jag. Men jag vill så gärna träffa honom och alla hundarna och de små valparna. Nu har jag snart lektion så måste dra men ett litet inlägg blev de :)) På fina hundar!

Agility

Glömde ju och skriva om i måndags när de var första gången Elton fick testa på alla hinder. hinner inte skriva så mkt men om jag ska fatta mig kort så gick de otroligt bra mkt mkt mkt bättre en vad ajg trodde. Och vissa hinder skulle man ta långsamt fram för hunden inte skulle bli rädd men Elton ville inte ta det långsamt :) ex så på däcket så räckte de att hunden stack i huvudet för den skulle få godis första gången Elton hoppade på en gång duktiga killen! De han tyckte var lite klurigt var slalom!!! Jag är så stolt och längtar tills nästa gång. 
 
Kursledaren sa själv till mig att Elton var en utav de som hade utvecklats mest och vart mest framåt han och en 5 årig dansk/svensk gårdshunds tik! Jätteskoj slänger snabbt in en bild på lille kille <33 gammal dock men men de från förra inlägget är ju ny tagna iallfall!

Mys killarna!



Mina fina mys killar! :) Idag får vi besök kanske hinner med nån liten tränings stund och en promenad vi får se...

Bilder





Hundarna är nu nybade och fina! Imorgon så blir de att träna trix och gå en långpromenad i skogen. För idag gick mesta delen utav dagen åt till plugg och hundbad. 
Ha det!

Blogga? ja det är ju på tiden!

Jag ska försöka fatta mig kort men jag hade nästan behövt skriva en roman för berätta allt som har hänt! Vi har då flyttat till Hästevik som tillhör Torslanda vi triv mkt bra och mkt är nytt. Jag älskar detta stället så sjukt mkt alltså mkt bättre än vad vi bodde innan. Lockar mig inte alls att åka hela vägen till den lilla ön Rörö som jag bodde på. När jag bodde på Rörö steg jag upp 05:10 nu stiger jag upp 06:30 :))) Sjukt skönt!!! Ni ska få se bilder på mitt rum och köket men de står fortfarande packlådor lite här och var så mitt rum får ni se när de är klart :)) Fick i lördags min nya säng vilket känns super lyxigt när man innan har sovit på madrass i flera veckor. Men som sagt mer uppdatering kommer ang hur mitt rum ser ut.
 
Det som har hänt inom hundfornten är följande:
  • Hundarna är nyklippa för cirka 10-12 dagar sedan har ju en trimmer jag använder sprade all päls på benen och på mage och på kropp klipptes de väldigt kort. Sen har jag handklippt lite på hvudet skägget, öron och svans tyckte de blev riktigt bra :)
  • Amadeus och jag kommer gå en kurs varanan söndag hos en som heter Hanna en fb kompis jätte duktig är hon:) Vid lilla Edet den kursen kommer handla om lite allt möjligt men framför allt bettende och hur man löser "vardags problem" Passar oss väldigt bra då jag inte har tänkt inrikta mig på nån viss hundsport på Amadeus utan köra lite allt möjligt! :)
  • Eltons agilty kurs började igår vilket jag har längtat efter jätte mkt! Dock var de bara teori denna gång men nästa gång då jäklar :) Jag vill ju tävla med honom och har höga förhoppingar på honom och då är de bra att börja i tid för konkurensen är tuff!
  • Sen så har jag fått två fina böcker av min mormor och morfar ang hjärngrympa och en annan som heter hndens 50 roligaste lekar med massor av roliga saker så de kommer få tänka mkt med huvdet nu hehe :D
  • Finns säkert mer men kommer inte på just nu så här är bilderna från dagens promead!









Det var verkligen inget bra väder att fota på Eltons ögon syndes inte på de flesta bilder :/ Men nu ska jag försöka hålla bloggen lite mer aktiv men andra saker går så klart före! Ha de gott nu ska jag träna hundarna på trix:)









 

 

 

 

 

RSS 2.0